ARTIK YETER BİR ÇÖZÜM BULUN.

Mahalleli cami olmayışına çözüm istiyor

Başakşehir sitesinde vatandaşlar başta olmak üzere, Diyarbakır yolu üzeri yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda cami olmaması nedeniyle vatandaşlar ibadetlerini rahatça yapamıyor.

2000 kişinin ikamet ettiği bölgede, cami yoksunluğu nedeniyle Ramazan ayında teravih namazlarını kılınmadı. Öte yandan 800 okul çağındaki çocuk da yaz Kur'an kurslarına gidemiyor.

VATANDAŞ ÇÖZÜM İSTİYOR.

            Diğer şehirlerde olduğu gibi, Bismil’de yerleşime açılan bir çok yeni yerlerde camilerin olmayışı neticesinde, ezan sesini duymayan bir nesil yetiştiği dir.

     "Dervişin fikri ne ise zikri odur" demiş atalarımız. Siyaset ve referandumun yoğun olduğu, herkes kendisine yakışanı yapar misali, bende siz değerli okurlarımla, Camisi olmayan ve ezan duyulmayan Başakşehir sitesinde söz etmeye devam edeceğiz.

        SUÇLU KİM?

                Başakşehir sitesinde 297 daire yapılırken, oranın ruhsatı veren özel idaremi?

                Cami konusunda duyarsız olan ve o yerleşim alanlarında yaşayan Müslümanlar mı?...

Başakşehir sitesi yapan müteahhit mi?

      Her ne ise suçlu ve sorumlu kişiyi arama yerine var olan bir fiil söz konusu, çaresi bulunmalı ve sorun hal edilmeli.

PEKİ NEDEN CAMİ YOK.

1. İlk önce Başakşehir inşaatı yapan Müteahhit Küçük bir mescit yeri bırakmadı. Burada İsmini vermiyorum ama, Site sakinleri onu suçluyor.

2. Site sakinleri cami yapmak için uğraştılar. Yan taraftaki arsa sahipleri arsalarını satmadı. Çözüm olarak Özel İdareden Belediyeye geçen Başakşehir site arkasındaki 124 dönüm arsa var. 50 dönüm zaten işgal edilmiş, 1 dönüm üzerinde cami yapalım diye uğraştılar. BDP Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, bin dereden söz getirerek izin vermedi.

3- Site sakinleri Kayyum zamanında Kaymakam ve Belediye Başkan v. Turgay Gülenç'e müracaat ettiler. Sizi çağıracağım. dedi. vatandaşı oyaladı. Eski bakan Mehdi Eker Bismil'e gelirken Site sakinleri dertlerini yazılı bir şekilde Mehdi Eker'e sundular. Eski bakan Eker, Kaymakam ve belediye başkanına vatandaşların özgür ibadet etmesi için yardımcı olmasını istedi. Kaymakam'da uğraşacağım. O arsayı ifraz ettikten sonra 1 dönüm cami için tahsis edilecek dedi. Ne ifrazı bitirdi. Vatandaş Salı günleri halk toplantılarına Yine Gülenç'e müracaat etti. kendi paramızla satın alacağız. Yarım dönümde olsa verin. tamam dedi. ama sözünü yerine getirmedi.

4- Kaymakam ve belediye başkan v. Turgay Gülenç'ın tayını ile yerine Şimdiki mevcut kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, belediye başkanlığına atandı. Site sakinleri yine müracaatlarını yenilediler. Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel'de gelip Site arkasındaki arsada incelemelerde bulundu. En kısa sürede ifraz edip, toplulaştırma sorunu halledip, Cami için yer vereceğiz sözü verdi.  Başakşehir site sakinlerinin umudu vardı. sonuçta O'da yapmadı.

VATANDAŞ SORUYOR.

Peki Başakşehir sitesindeki Özel İdare arsası (Büyükşehir yasasıyla belediyeye devredildi.) 50 dönüm işgal edilirken, yetkililer gözünü kapattılarda,  1 dönüm cami olunca mı? sıkıntı çıkıyor.

Başakşehir sitesi inşaatı 2004 yılında başladı. 15 Yıldır 2000 nüfuslu site camisizdir. Halada çözüm yok.

BU İŞ NASIL OLACAK.

Başakşehirde oturan çocukların ne suçu var. Bismillin her yerinde çocuklar yaz Kuran Kerim derslerine giderken, neden Başakşehir site sakinlerin çocukları bundan mahrum ediliyor. Nerede Fırsat eşitliği, nerede ibadet özgürlüğü;

5- Bismil'e yeni seçilen Belediye Başkanı Orhan Ayaz, hacıdır. Eş başkan Gülşen Özer'de ben İmam kızıyım. dedi. Site sakinlerinin beklentisi şimdiki belediye başkanlarıdır.

Lütfen buna çözüm bulun, Bismillin her yerinde çocuklar Yaz kuran kurslarına giderken, Başakşehirli çocuklar gidemiyor. Küçük bir mescit için yer verin. 

Ebu Zer (ra) Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemin şöyle buyurduğu rivayet edilir:

       -"Bir kimse Allah için katat denilen kuşun yuvası kadar bir cami yaparsa, Allah o kimse için cennette bir köşk bina eder." (bezzar, taberani "sağir"de ve İbn Hıbban "sahih"inde rivayet etmiştir.

Kolaylıkla bulabileceğimiz ve rahatlıkla bay ve bayanların namaz kılacağı mütevazi Camide Başakşehirliler ezan sesini duymak ister. Lütfen Kudüs'ün fatihi Selahaddin-i Eyyubinin torunları Kur’ânsız büyümesin.

BİSMİL HABER

Editör: Haber Merkezi