Kuzey Irak'taki çeşitli kentlerde bulunan masaj salonlarında fuhuş yapıldığı ve içki satıldığı gerekçesiyle başlayan ve yayılan olayların ardından Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, büyük tehlike altında olduklarını bildirerek bölgedeki partilerin liderleri ve dinlerin temsilcileri ile toplantı yaptı. Barzani, düşmanların, planlarının başarıya ulaşması için harekete geçtiğini söyledi.

Bölgedeki Kürt kanalları Barzani'nin dün karargahının bulunduğu Selahaddin kentinde yaptığı toplantıya geniş yer verdi. Bu arada Denge Azad isimli internet sitesi Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ni destekleyenlere yönelik mesaj yayınladığını yazdı. Barzani lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin kadro ve sempatizanlarının yanı sıra demokratik kurumlara yönelik mesajında 'Kürdistan Bölgesi' olarak nitelendirdiği Kuzey Irak'ın büyük bir tehlike altında olduğunu, 'düşmanların' planlarında başarılı olmak için kendilerine yönelik saldırması gerektiğini bildiklerini savundu.

Barzani, Kuzey Irak'ın uluslararasında tüm farklı etnik, dini ve mezhebi kesimlerle özgürce ve kardeşçe yaşadığı yer olarak bilindiğini, bazı kesimlerin buradaki kültür ve maruz kaldıkları planları anlamadığını belirterek, "Sizler her zaman uyanık olmalısınız, şehitlerimizin kanı ile elde ettiğimiz kazanımlarımızı korumalısınız" dedi.

Kürt halkının ahlak, gelenek ve göreneklerinin tamamen korunması gerektiğini kaydeden Barzani, bunun yakıp yıkarak değil, "terbiye çerçevesinde" yapılması gerektiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi