Konuyu sayfalarına taşıyan haber portalları yerli Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının yorumlarıyla adeta kilitlendi. Azerbaycan medyası Türkiye’nin iki güzide futbol takımının Bakü’ye gelmesini ‘’futbol bayramı’’ şeklinde yorumladı.

    Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na açıklamada bulunan Azerbaycan’ın en yüksek tirajlı spor gazetelerinden biri olan Çempion Gazetesinin Haber Müdürü Ruslan Sadıgov, en son Kadıköy’de yapılan derbi maçı sonrası Bakü sokaklarında yaşananları hatırlattı. Sadıgov, "Azerbaycanlı Galatasaray taraftarlarının sevinci Taksim’den Florya’dan farklı değildi.’’ dedi.

    Azerbaycan’da futbolun çok sevildiğini belirten Sadıkov gerçekleştirilmesi muhtemel bu organizasyonun iki ülke futbolu içinde katkı olacağını ifade etti. Sadıgov Bakü’de hatırı sayılır Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş hatta Trabzonspor taraftarının bile olduğunu vurguladı.

    AFFA TEKLİF BEKLİYOR

    Azerbaycan Futbol Federasyonu (AFFA) Genel Sekreteri Elhan Memmedov konuyla ilgili açıklama yaparak kendilerine henüz bir teklifin ulaşmadığını bildirdi.

    Konuyla ilgili konuşmanın henüz erken olduğunu belirten Memmedov Türkiye’den federasyona gelecek bir davetten sonra bu konuyu değerlendirebileceklerini belirtti..

Haber7

Editör: Haber Merkezi