Yetkililerden yapılan açıklamada, gıda piyasasında rekabeti bozucu eylemlerde bulunan kişi ve kurumlar hakkında en ağır idari para cezası uygulanacağı belirtilmesine rağmen Covid-19 salgını nedeniyle temel gıda ürünlerinde büyük bir artış yaşandı.

Temel tüketim ürünlerindeki fahiş fiyat artışına tepki gösteren Bismil'deki esnaf ve vatandaşlar, yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istediler.

"Bakliyat ürünlerindeki fiyat artışı önde gidiyor"         

Bakliyat ürünlerindeki fiyat artışının hızla yükseldiğini vurgulayan esnaf Şehmus Çiçek, "Sattığımız ürünleri yerine koyamıyoruz. Gelen müşterilerimiz artan fiyatlardan çok şikâyetçi olduklarını tarafımıza iletiyor. Fiyat artışının bizden kaynaklanmadığını, üretici firmadan kaynaklandığını söylememize rağmen inandıramıyoruz. Firmayla görüşmelerimizde bize ister alın ister almayın cevabı geliyor. Daha şimdiden fiyatların böyle yükselmesi çok kötü bir durum. Çünkü şu anda nisan ayındayız ve bir sonraki ürün hasadı eylül ayında çıkacak. Yani bu zaman diliminde fiyatların daha da yükseleceği gibi görünüyor. Şu anda elimizdeki malları satıyoruz, yeni ürün aldığımızda hepsinin fiyatı değişecek." diye konuştu.
503.jpg

 

Editör: Haber Merkezi