Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaya işaret ederek, kardeşlik, birlik ve beraberliğe atılan nifak tohumlarının tutmadığını söyledi. Şahin, "Maya, tohum ve toprak çok sağlam." dedi.
 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Geleceğin petrolünün ve doğal gazının toprak ve su olduğunu gördük" dedi.

Bakan Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde "Dünya Çiftçiler Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın Mekke ve Medine'den sonra en çok sahabenin bulunduğu şehir olduğunu dile getirerek, "Kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize atılan nifakların neden işe yaramadığını görüyoruz. Maya, tohum ve toprak çok sağlam" ifadesini kullandı.

Yaklaşık 10 yıl önce Başbakan Erdoğan'ın liderliğinde millete hizmet etme yolculuğuna çıktıklarını kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"Geleceğin petrolünün ve doğal gazının toprak ve su olduğunu gördük. Bugün yüzde 30 büyüyen, dünya yedincisi ve Avrupa birincisi olduğumuz bir sektörden bahsediyoruz. Bunu nasıl sürdürülebilir kılacağız- Bütün çiftçilerimizi bilgiye donatacağız. Bilgi, güçlü iktidar yapar. Biz 780 bin kilometrekareyi, 75 milyonu ve herkesi birinci sınıf insan olarak gördük. Kadın ve erkek, her ikisinin hayat yolculuğunda bir birinin tamamlayıcısı olduğu bir inançtan geliyoruz. Birisini önde, diğerini geride tutamayız. İkisini beraber şekilde, mutlu şekilde yarınlara hazırlamamız onların evlatlarını bilgiyle donatmamız gerekiyor. İşte o yüzden

'İstanbul'da ne varsa Diyarbakır'da o olacak' dedik."

-"Eşit şartta eğitim imkanı verdik"

Bakan Şahin, sağlık ve eğitimde fırsat eşitliği için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, kız çocuklarının okutulması için ailelere maddi destek sağladıklarını belirtti.

"Bu sayede 1 milyon annenin hayatına, 2.5 milyon çocuğun yaşamına dokunduk" diyen Şahin, şöyle devam etti:

 

"Ülkemiz, Avrupa Birliği standartlarında. Bebek ve anne ölüm hızı oranlarını en hızlı düşüren 10 ülkeden biri olduk. Benim ülkemin kadınları, karnındaki bebeğinin B vitamini, mineralini sosyal devlet olarak Sağlık Bakanlığı'ndan ücretsiz alarak, çocuklarının sağlıklı bir şekilde doğumunu sağladı. Doğan herkes sigortalı doğuyor. 18 yaşına kadar bedava sağlık hizmetinden faydalanıyor. Ben Birleşmiş Milletler'de bunu anlattığım zaman bugün girmeye çalıştığımız AB ülkeleri Almanya, Fransa ve Belçika başbakanlarının 'Bunu nasıl başardınız.' dediğini duydum. İşte bugünlerdeyiz, gelecek çok daha iyi, huzurlu, mutlu ve barış içerisinde olacak. Tek Yapmamız gereken aramızdaki nifakları kaldıracağız, birbirimize gönül birliğiyle bakacağız ve birbirimizi Allah için seveceğiz. 75 milyon kardeşliği için herkes elini taşın altına koyacak."

bakan-sahin-su-an-dagda-kirilan-kalpleri-3_3686_o.jpg

Editör: Haber Merkezi