DİYARBAKIR- BİSMİL-  Eski Tarım Gıda ve Hayvancılık bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili 1. Sıra adayı Mehmet Mehdi Eker, gazetemizi ziyaret ederek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

     Ziyarette Eski Tarım ve Gıda Hayvancılı Bakan yardımcısı Kutbettin Arzu, Ak parti 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili adayları Fehmi Kardeşoğlu, Mustafa Güleken, Ak parti eski İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, Ak Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, ,Bismil İlçe Milli Eğitim müdürü Aydın Ak, Diyarbakır TKDK Müdürü Hikmet Güneş’te hazır bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’i Gazetemizin Bismil Haber kurucusu Musa Çelebi ve imtiyaz sahibi Mekin Çelebi karşıladı.

      Gazetemiz Kurucusu ve sahibi Musa Çelebi’yle birlikte  samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Bakan Eker ortak paydamız Bismil’e hizmet etmektir” dedi.

Eker, Bismil’le hizmet eden gazetenin haberlerle Bismil’in sesi olan Bismil Haber Gazetesine başarılar dilerim. Bismil’e kazandırdığımız yatırımları halka duyurmak adına gazetenin çok büyük bir önemi vardır.dedi.

img_0114-001.jpg

BİSMİLİN SORUNLARI

 Bismillin Önemli sorunlarını dile getiren Musa Çelebi, Bismil’de 1 Milyon 500 bin 1. Sınıf arazisi bulunmaktadır. Sorunların başında, 1.si Barajların bir an önce bitmesi, Barajların bitmesiyle Bismil’de ekonomik gelir 3’e katlanacaktır. 2.si Bismil’in en önemli sorunu İmar sorunudur. Aralık köyünden Köseli köyüne kadar toplulaştırma dışında kalan yerlerin imara açılması gerekir. O yerlerde çarpık yapılaşma çoğalmaktadır. Şimdiden İmar sorunu halledilmese yarın Belediye kimin fabrikasını ve evini yıkacak. İlçede 18. Madde uygulaması zorunludur. 3.sü Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi kurulması,  OSB olmaması nedeniyle ve Güven istikrar sorunu nedeniyle, Bismil’de yıllık 300 milyon TL sermaye batı illere gitmektedir.  4.sü Dicle ıslah projesi ve Dicle Vadi Projesi hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. dedi.

Musa Çelebi konuşmasının devamında, Sayın bakanım önümdeki 5 yıllık kalkınmada ne gibi projeler yapılacaktır. Bismil’e ne gibi müjdeli haber verileceksiniz diye sordu?

Eski Tarım Gıda ve Hayvancılık bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili 1. Sıra adayı Mehmet Mehdi Eker, Bismil’in modern bir şehir olması asılıda ilçe merkezi kurulurken, Diyarbakır’ın diğer ilçelerine nispeten en düzenli en güzel bir yerleşime sahipti. Fakat 1980’li yıllardan sonra terörle birlikte artan aşırı göç Bismil’in şehircilik açısında buranın dokusunu ve kimyasını bozdu. 

Bakan Eker, Şimdi ilçelerin modern hale gelmesi Belediyelerin işidir. 1999 ‘dan beri burası 20 senedir HDP zihniyetin elindedir. Onlar hizmet etmek maksadıyla değil başka maksatlar ile belediyecilik yapıyorlar. Devletin gönderdiği ödenekleri de halkın hizmet için değil başka şeyler için harcadılar. Şimdi Bismil belediyesi kayyuma devredildi. Kayyum çalışıyor, hizmetler yapıyor. Ama yarın öbür gün ne olacak tekrar seçim olacak. Bismil’in bu defa farkını ortaya koyması lazım şeklinde konuştu.

Bakan Eker, Bismil’le ilgili bahsettiğiniz Tarıma dayalı Organize sanayi bölgesi olsun, Dicle Islah projesi ve İmar konusunda desteği sağlayacağız. Eski sıkıntıların ortadan kaldırıldığı bir Bismil istiyoruz. Bismil halkı 24 Haziranda elimizi güçlendirdiğinde ilçemize daha fazla hizmetler yapacağız.  Hepimiz bu şehre sahip çıkmalı,  her konumda, her zaman önde tutmalıyız. Biz her zaman Bismil demeliyiz. Sloganımız, “Her zaman Diyarbakır, Her zaman Bismil duygumuz bu olmalıdır. Ben de bu yolda çalışıyorum. Bismil’de kendi içinde, kendi bütünlüğünü koymalıdır. Ak parti adaylarına sahip çıkmalıdır. Bilindiği üzere seçim süreci içindeyiz. Biz herkesin oylarına talibiz. Ülkeye AK Parti döneminde yapılan yatırımları herkes biliyor. Bismil’in yarını bugünden daha güzel olacak.” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bismil Haber Gazetesi kurucusu Musa Çelebi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı Mehdi Eker ve diğer milletvekili adaylarına seçim çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi