Bahçeşehir Koleji tarafından ilk defa yapılan festivale Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı  Turgay GÜLENÇ, veliler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

BİSMİL SANATLA BULUŞUYOR

Türkçe zümre ekibinin koordine ettiği festival öncesi davetlilere kitaplar dağıtılarak kitabın boş vakitlerde okunmayacağı, aslında kitap okumak için vakit ayırmanın gerekliliği, kitabın her yerde okunması gerektiği ve okunabildiği mesajını vurgulamak için yarım saat kitap okuma progamının ardından tüm  katılımcılarla birlikte Sanat Sokağındaki kilitli taşlar gökkuşağı rengine boyandı.

KAYMAKAM DA BOYAMAYA KATILDI

Sanat Sokağındaki kilitli taşların gökkuşağına boyanması esnasında Kaymakam da fırçayı alarak öğrencilerin bıraktığı yerden boyama işine devam etti. Yarım saatlik kitap okuma programına katılan Gülenç, festivali gerçekleştiren Bahçehir Koleji öğretmen ve öğrencilerine teşekkürlerini sundu.

ÖĞRENCİLER ÇALDI ÖĞRENCİLER SÖYLEDİ

Bu yıl ilk defa yapılan "Kitap Okuma ve Sanat Festivali"nde yine en çok mutlu olan ise öğrencilerdi. Öğrencilerden oluşan koro ekibi bir yandan şarkılar söyledi bir yandan da ellerindeki gitar, bağlama ve piyano ile hünerlerini sergiledi.
Resim öğretmeni de özellikle Sanat Sokağındaki caddeyi gökkuşağına boyamada öğrencilere ve gelen misafirlere yol gösterici oldu. Öte yandan resim öğretmeninin öğrencilere yaptırdığı resimler de sokakta sergilendi.

 EĞİTİM DÖRT DUVAR ARASINDA VERİLEMEZ

Bismil Bahçeşehir Koleji Müdürü Kaddur AKSOY ise sanat festivali için  şunları söyledi: " Bismil Bahçeşehir Koleji olarak eğitimin sadece dört duvar arasında verilmeyeceğine inanıyoruz. 
Bahçeşehir'deki eğitimimiz kültür sanat ve sosyal etkinliklerle pekiştiriliyor. Bugün Bismil'de güzel bir hava ve güzel bir görüntü vardı. Her öğrencimize, velimize ve halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Çok güzel etkinlikleriz oldu. Ünlü bir düşünürün söylediği şu söz aslında her şeyi açıklamaya yetiyor; Dünyayı yöneten kalem, kağıt ve mürekkeptir."
İşte bizler dünyayı yönetecek olan gençleri yetiştiriyoruz. Kalem, kağıt ve mürekkebin dışında o çocuğun kültürünü de sanatını da geliştirip onu sosyal ortama kazandırmış oluyoruz
Her öğretmenime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bismil için farklı ve güzel etkinlik oldu..

Bismil Bahçeşehir Kolejinin ilkini bu yıl gerçekleştirdiği festival büyük bir katılımla başarılı bir şekilde gerçekleşti. Her yıl düzenleneceği açıklanan festival, programın bitiminin ardından sona erdi.

 

2-112.jpg3-115.jpg4-074.jpg5-048.jpg

Editör: Haber Merkezi