MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün yazılı açıklama yaparak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Kürtlere eğitim, dil, bilgi, kültür ve kimlik hakkı vereceğiz. O kimliğin bütün kültürel haklarını, Anayasal haklarını vereceğiz, tanıyacağız" sözlerini, sert ifadelerle eleştirdi.

Arınç için "provokatör bir üslupla PKK taleplerini heyecanla duyurduğu en vahim beyanı" diyen Bahçeli, kirli, kistli, kırıcı ve kinci zihniyetin, ihanetle dalalet arasında gidip gelen bu düşüncelerin Arınç'tan ziyade Ak Parti'ye ait olduğunu söyledi.

Hezeyan bataklığında

Bahçeli, hıyanetin adım adım ilerletildiğini öne sürerek, "Söz konusu Başbakan Yardımcısı'nın Meclis Genel Kurulu'nda; PKK'nın kimlik dayatmalarını insan hakları meselesi olarak gördüğünü ifade etmesi hezeyan bataklığında boğulmak üzere olduğunun en açık göstergesidir" dedi.

Ak Parti hükümetinin yeni anayasadan ne beklediği ve neleri hedeflediğinin bu açıklamayla belirsizlikten kurtulduğunu savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

Bölücülüğün siyasi ikizi

"Bu gidişatla 2009'da kurdelesi kesilen yıkım projesinin öngörüleri, gizli kalan tarafları PKK kılavuzluğuyla anayasaya yedirilecek ve Türk milleti fitne ateşinin içine atılacaktır.

Önümüzdeki yıl bu nedenle önemli, tehdit algılamaları açısından da tarihi bir kavşak noktası olacaktır. Unutulmamalıdır ki, anayasa değişiklikleri kanalıyla bölücülüğün meşrulaştırılmasına AKP ve rol paylaşımı içinde hareket ettiği BDP kesinlikle ulaşamayacaktır. AKP'nin gizli ajandasındaki Kürtçülük ve azınlık başlıkları bu şekilde daha da açığa çıkmıştır. Artık dürüstlük ve siyasi namus gereğince kabul etmek lazımdır ki; BDP'yle AKP arasında hiçbir fark kalmamış, bölücülüğün siyasi ikizleri bu vesileyle yüzeye çıkmıştır.
Gazi Meclis'in kürsüsünden Türklüğe, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletinin değerlerine gözü dönmüşçesine saldıran karanlık simaları ve küstahları elbette aziz milletimiz asla unutmayacak ve affetmeyecektir."

Millete nifak bombası

Terörle mücadele, KCK operasyonları ve kararlılık beyanlarının göz boyamadan ibaret olduğunu dile getiren Bahçeli, Ak Parti'nin bölücü çevrelerle danışıklı dövüş içinde olduğunu öne sürdü. Bahçeli, "PKK'nın görüşleri ve kanlı yüzlerin zorlamaları AKP tarafından sahiplenilmiş, millet varlığının kutlu bağrına pimi çekilen nifak bombası adice yerleştirilmiştir" dedi

Editör: Haber Merkezi