Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İntibak yasasından yararlanacak emeklilerin maaşlarında 10 TL'den 322 TL'ye kadar bir düzenleme olacağını ifade ederek, "BAĞKUR'lu 12 bin esnafı da bu yasaya ekledik. Böylelikle, 2000'den önce eşit şartlarda çalışanlara, olmaması gereken eşitsizliği ortadan kaldıracağız" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası'nın 33. yıl dönümü etkinlikleri İç Kale Otel'de düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklere Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Engelliler Başkanı Kurtuluş Aksoy, AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gündüz, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç katıldı.

Burada konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş sağlığı güvenliği ile ilgili yasaya ilişkin, "Bütün mücadelemiz insan için. Bunun getirdiği yükümlük olacak. Amacımız işçinin güvenliğini sağlamaktır. Bu düzenlemeleri muhakkak düzenlememizi gerekiyor" diye konuştu.

Memurlarla ilgili toplu sözleşme yasasını Meclis'e gönderdiklerini hatırlatan Bakan Çelik, "Kıdem tazminatı ve taşeronlaşmayı da masaya yatırmamız gerekiyor. Sendikalar burada, bunların ele alınması gerekiyor. Geniş bir alanın kıdem tazminatından mahrum kaldığını biliyoruz. Alt iş kolunda çalışan çalışanlarımızın bu haktan yararlanması gerekiyor. Kısa sürede iş sağlığı yasasını da Meclis'ten geçireceğiz. İş kazalarında, önleyici bir sistem kurmamız gerekiyor" dedi.

Bakan Çelik, İntibak yasasından yararlanacak emeklilerin maaşlarında 10 TL'den 322 TL'ye kadar düzenleme olacağını ifade ederek, BAĞKUR'lu 12 bin esnafı da bu yasaya eklediklerini belirtti.

"Fransa GELECEKTEN ÜMİDİNİ KESTİ"

Bakan Çelik, Fransa Senatosu'nda kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin yasa hakkında, "Fransa gelecekten ümidini kesti" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, "Fransa, geçmişten medet ummaya başladı. Sözde soykırım ile ilgili tarihi katleden adam olarak tarihe geçen Sarkozy, görünen 1789 devrimi ile çelişen bu düzenlemeyi ne yazık ki kabul ettirdi. Biz büyük medeniyetin çocuklarıyız. Bizim şanlı tarihimizde utanılacak bir şey yok. Biz onlar gibi zalim olsaydık, Balkanlar'da Türkçe'den başka dil konuşulmuyor olacaktı. Ama inşallah toplum örgütleniyor. Bize düşen şey çalışmak. Demek ki güçlenince birilerinin çıkarları zarar görüyor. Demek ki daha çok çalışmalı ve daha güçlü olmalıyız" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi