HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bismilde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Esnafı ziyaret eden Yapıcıoğlu, 24 Haziran'da yapılacak parlamento seçimleri için halktan destek istedi.
Ziyaretler kapsamında ilçede faaliyetlerde bulunan çeşitli sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret eden Yapıcıoğlu, STK'lardan destek talebinde bulundu.

01-099.jpg
 

Yapıcıoğlu, Gazetemizi Ziyaret Etti.
Esnaf ziyaretinden sonra Bismil haber gazetesini ziyaret eden Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, gazetemizin kurucusu Musa Çelebi karşıladı. 

Yapıcıoğlu, gazetemizdeki ziyaretinde genç işsizlik oranları, eğitim planlaması, uyuşturucuyla mücadele ilgili konuştu.

Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle olmayacağını ifade eden Yapıcıoğlu, “Şimdi uyuşturucuyla tek yönlü mücadele edemezsin. Sadece polisiye tedbirlerle, okul önlerinde torbacı avı yaparak sen bu işle mücadele edemezsin. Ara sokaklarda bu işi yapıyorlar. Bunu dünya, millet, sokak sakinleri görüyor. Bir tek emniyet mi görmüyor. Gençlerin uyuşturucuya bulaşmaması için sen tedbirler alacaksın. Onlara manevi eğitim vereceksin. Uyuşturucu konusunda hem gençleri hem de ailelerini bilinçlendireceksin. Uyuşturucu imalatının ve sınırlardan içeriye girmesinin önünü keseceksin. Ondan sonra bu minimuma inecek. Buna rağmen yapanları o zaman tut sen ağır cezalarla cezalandır. Fakat sadece sen torbacıları yakalayarak okul önlerinde tedbir alarak uyuşturucunun önüne geçemezsin. Bütün bunlar komple birlikte eş güdüm halinde yapılarak ancak gençlerimizi muhafaza edebiliriz. Camiye giden genç uyuşturucuya kolay kolay bulaşamayacağını söyleyen Yapıcıoğlu, abilere amcalara bir ricada bulunayım: camide çocuklara kızmayın. Cami içerisinde yaramazlık yapsalar da onlara kızmayın. O caminin tozunu yutsunlar ki yarın bir gün o uyuşturucu satıcıların tuzağına düşmesinler.” şeklinde konuştu.

02-135.jpg03-109.jpg


 

Editör: Haber Merkezi