Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu seçim çalışmaları kapsamında Bismil ilçesinde halk ile yaptığı açık hava toplantısında HDP ve AK Parti’nin çözüm sürecini kendi çıkarlarına alet ettiğine dikkat çekti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdulsamet Yalçın ve bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu birer konuşma yaptı.

HÜDA PAR kurulduktan kısa bir süre sonra bölgede üçüncü parti haline geldiğini ifade eden Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR’ı kurduktan sonra kısa bir süre içinde girdiğimiz seçimde bölgede 3. parti olduğumuzu herkese gösterdik. Şimdi bölgenin oylarını toplayan iki parti birden bizden rahatsızlık duyuyor.” ifadelerini kullandı.

MİLLETİN BARIŞ TALEBİNİ OYA DÖNÜŞTÜRME ÇABASI VAR

Siyasetin gündeminin halkın gündemiyle örtüşmediğini dile getiren Yapıcıoğlu, “En önemli olan, özellikle bölgemiz açısından barış olmalı, çözüm süreci olmalı değil mi? Peki bu güne kadar bu görüşmeyi yürütenler çözüm süreci konusunda size ne anlatıyorlar? İki yüz yıldır devam eden bu sorunla ilgili her birisi kendi cenahından bakıyor. HDP diyor ki barajı aşamasak savaş çıkar, çözüm süreci biter. AK Parti de diyor ki, eğer biz tek başımıza iktidar olacak vekil sayısına ulaşmasak bu süreci kim yürütecek. Bunun dışında bir şey söylüyorlar mı? Bu çözüm sürecini ve milletin barış talebini kendisi için oya dönüştürme, kendisi için siyasi çıkara dönüştürme değil de nedir? Varsa bir projeniz çıkın ortaya söyleyin.” dedi.

AK Partinin Kürt meselesiyle ilgili seçim beyannamesinde hiçbir şey yazmadığına dikkat çeken Yapıcıoğlu şunları kaydetti: “AK Parti seçim beyannamesinde Kürt meselesiyle ilgili bir şey yazmadı. Tepkiler üzerine, ‘ilgili sayfalar matbaaya giderken yolda düştü’ diyerek sonradan ilave ettiler. Buna kendileri bile inanmıyor. Öte taraftan HDP’nin Kürt meselesinin çözüm noktasında geldiği nokta nedir? Kürtlerin temel hakları konusunda seçim beyannamelerinde bir şey var mı?”

0e2aff3943f0a191b403.jpg

"AMAÇLARI CİNSİ SAPIKLIĞI NORMAL GÖSTERMEK"

HDP'yi eleştiren Yapıcıoğlu, “Her türlü cinsi sapıklığı normal bir davranışmış gibi halka benimsetmek amacıyla diyorlar ki ‘biz seçilirsek eşcinsellerin haklarının tanınması için mücadele edeceğiz.’ Ey benim Kürt kardeşim! Senin tüm sorunların çözüldü de sıra eşcinsellerin evlenmesi hakkına mı geldi? Bu mudur Kürt halkını savunmak?” dedi.

KIYAMETİ, SİZE 20-25 YILDIR DESTEK VEREN KÜRTLERİN BAŞINA KOPARACAKSINIZ ÖYLE Mİ”

HDP’nin ciddi bir destek kaybı yaşayacağına belirten Yapıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Destek kaybı yaşayacakları endişesiyle sağa sola gidip eğer biz barajı aşamasak kıyamet kopar, savaş çıkar diyorlar. 20 yıldır size destek veren, malını paylaşan, evladını veren, oyunu veren Kürtlere 20 yıl sonra vefa borcunuz böyle mi olacaktı? Yarısı size oy verdiği halde barajı aşmak için ihtiyaç duyduğunuz Alevi, Ezidi, Ermeni yetmedi eşçinsel oyları, bunları üst üste topladığınızda onlardan oy almak için Atatürk posterleriyle miting yapmanız yetmeyecek.  Onlardan yeterince oy almadığınızda kıyameti, size 20-25 yıldır destek veren Kürtlerin başına koparacaksınız öyle mi, bu mu vefanız?"

HDP'yi uyaran Yapıcıoğlu, "Barajı aşamazsanız bunun hesabını 90 yıldır Kemalist rejimden çeken halktan sormaya kalkışmayın! Bir darbe de siz vurmayın bu halka. Hesabı kendinize sorun; 'Niçin biz Kürtlerin kimliğinin anayasal olarak tanınmasını talep etmedik de eşcinsellerin birbiriyle resmen evlenmeleri için mücadele yükselteceğiz, dedik' deyin. Biz yanlış yaptık deyip kendi dizlerinize vurun.” ifadelerini kullandı.

Kürt halkının namus abidesi olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, HDP’nin astığı afişlere vurgu yaparak, “Bu millet namus ehlidir. Biz kimsenin namusu değiliz pankartlarıyla kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz. Bunun farkına varın.” dedi.

Kürt halkına da seslenen Yapıcıoğlu “Siz kendi gelenek görenek, kültür ve inancınıza sahip çıktığınız müddetçe onlar da size saygı duymak zorunda hissedecekler kendilerini. Hiç kimsenin bu milletin kutsalına, bu milletin namus anlayışına dil uzatmaya hakkı yoktur.” diye konuştu.

HDP’nin güçlendikçe saldırgan olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, şunları ifade etti: “Desteği artırdıkça en çok destek aldıkları yerlerdeki insanların hayatlarını cehenneme çeviriyorlar. Çınar’da yüzde 50’nin altında oy aldılar, Çınar’da bir şey oldu mu? Çermik’te bir şey oldu mu? Olmadı. Ey Bismilli kardeşim! Senin günahın yüzde 70 destek vermek miydi? Öyleyse herkes şunu anlasın ki siz desteği artırırsanız sizin başınıza kıyametin kopmasını geciktirmez, belki de öne alırsınız.”

Yapıcıoğlu, “Kim siyasi ikbali için, kim birkaç tane daha fazla koltuk elde etmek için bu milletin çocuklarını birbirine düşürürse, bu milletin gençlerini birbirine kırdırırsa, bu milletin kanını yine bu milletin evlatları eliyle akıtırsa bu millete en büyük ihaneti ve düşmanlığı o yapmıştır.” dedi.

Ayrıca zorbalığın faydasız olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Tarihte hiçbir fikir veya hiçbir kavim bir başkasını sindirerek, bir başkasını öldürerek yok edememiştir. Eğer bu mümkün olsaydı iki yüz yıldır katliamlara uğrayan Kürtler ya yok olmuş veya buraları terk edip gitmişti.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

d04555abeae340489567.jpg

Editör: Haber Merkezi