Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen programlarda Büyükşehir Belediyesine ait Aile Destek Merkezleri ve Kadınlar Lokalinde kursiyerlere yönelik bağımlılıkla mücadelede farkındalık çalışmaları kapsamında "Bağımlılıkla Mücadelede Ailenin Rolü ve Önemi" anlatıldı.

Kadın kursiyerlere yönelik bağımlılıkla mücadelede farkındalık çalışmaları kapsamında, Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği sunumlar yaptı. Dernek Başkanı Yahya Öger yaptığı sunumda, bağımlılıkla mücadelede ailenin rolü ve öneminin büyük olduğunu, özellikle ebeveynlerin ailede bağımlı varsa kendilerini sorgulamaları gerektiğini belirtti.

Çocuklara mutlu olmaktan ziyade zengin olmayı, insana faydalı olmaktan çok bireysel yaşamayı, kişisel hırs ve menfaatin önde tutulmasının aşılandığını ifade eden Öger, "Toplumun yararına çalışan bireyler olmayı anlatmada başarılı olamadık. Aileler olarak yanlışlar yaptık ki; ben merkezli, başkalarının hakkına, hukukuna riayet etmeyen, zengin olmak için her şeyi mübah gören, sorunlarla baş etmede yanlış yola başvuran nesille karşıya kaldık yâda kalacağız." dedi.

Öger, "Unutmamak gerekir ki bizim ihmal ettiğimiz gençlerimiz, örgütlere, mafyaya, çetelere bir şekilde yem oluyor. Bu gençler yalnız ailesi için değil, toplum içinde sıkıntı oluyorlar. Oysaki küçük dokunuşlarla önlemek mümkün olan pek çok davranışın dışavurumunda çaresiz kalıyor, faturası bize çıkınca da iş işten geçmiş oluyor. Şartlar ne olursa olsun suçlu aramaktan çok, bizler çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Problemleri çözmede destek olmalı ve en önemlisi onlara her konuda örnek teşkil edecek yaşayışımız olmadır. Gençlerin hayatına dokunmadan kendi hayatımıza dokunmalıyız. Bununda en görünür yolu sigara içen ebeveynlerin sigarayı bırakmalarıdır." ifadelerini kullandı.


 

Editör: Haber Merkezi