Hatay'da yaşanan depremin ardından tarımsal faaliyetler devam ediyor. Sonbahar ve kış aylarındaki yağışlarla birlikte verimli Amik Ovası'nda hasatlar başladı. Bölgede yetiştirilen maydanoz, özenle toplanmaya başlandı ve tarladan alınan demetler 7 TL'ye satılıyor.
"Sezon boyunca burada en az 150 dönüm maydanoz biçiyoruz"
Azad Arslan, mevsimlik işçi olarak çalıştıklarını ve birçok ilde çalıştıklarını belirtti. "Biz Diyarbakırlıyız ve mevsimlik işçi olarak yeşillik işleri yapıyoruz. Yaklaşık 6 buçuk aydır maydanoz biçiyoruz. Kışın Batı bölgelerine, Reyhanlı'da ise Doğu bölgelerine ürünlerimizi veriyoruz. Bu bölge sıcak olduğu için Batı tarafına maydanoz gönderemiyoruz. Genellikle ürünlerimizi Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman gibi yerlere gönderiyoruz. Maydanoz tarla fiyatı şu anda dönüm başına 7 bin TL. Sezon boyunca burada en az 150 dönüm maydanoz biçiyoruz. 12 kişilik bir ekibimiz var ve hep birlikte çalışıyoruz" dedi.
Maydanoz hasadının zorluğuna dikkat çeken Mehmet Tarim, "Ben Diyarbakırlıyım ve Hatay'a mevsimlik işçi olarak geliyorum. Burada yaklaşık 6 buçuk aydır çalışıyorum. Diğer işlere göre maydanoz biçmek biraz daha zorlu. Günlük olarak yaklaşık 4 dönüm maydanoz biçiyoruz. Yevmiyelerimiz iş performansımıza göre değişiyor" şeklinde konuştu.
"Günde ortalama bin 500 TL kazanıyorum"
Ozan Tarim ise Diyarbakır'dan Hatay'a çalışmak için geldiğini belirterek, "Burada maydanoz biçiyoruz. İşin zorlukları olduğu kadar kolay yanları da var. Günlük olarak ortalama bin 500 TL kazanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA