Ülke söz konusu olunca, millet söz konusu olunca  siyasi düşünceler,görüşler bir yana bırakılmalı.Hep beraber  aynı yolun yolcusu olduğumuz unutulmamalı.Yarın çocuklarımız bize  şu görüşü niçin savunmadın demiyecek.Benim için,huzurum için ,ülkem için,millet için eline geçen fırsatı neden  değerlendirmedin diye  soracak.

Bizim bizden başka gerçek dostumuzun olmadığı  yaşanan  olaylardan  açıkça anlaşılmaktadır.Kimsenin bizim karakaşımız için  binlerce kilometre uzaktan kalkıp gelmediği, kendi menfaati için  bizleri kullandığı açık değil mi? Irak’ı,Suriye’yi kimlerin bu hale getirdiğini görmemek mümkün mü? Coğrafyamızı kana bulayan, kardeşi kardeşe düşman eden bu zihniyet bizden  ne istiyor. Ortak menfaatlemiz de bile  buluşmayı engelliyor.Çünkü kendi menfaatlerine ters geliyorda onun için.

Dikkat edersek bizleri birbirine bağlayan değerlerimizden bizleri mahrum bırakarak aramıza uçurumlar  koyuyorlar.Halbuki hepimizin Halıkımız(Yaratıcımız) bir,malikimiz bir,Mabudumuz bir(ibadet ettiğimiz),Razıkımız bir,bir bir bine kadar bir bir.

Hem Peygamberimiz bir, dinimiz bir, kıblemiz bir—bir, bir, yüze kadar bir, bir.

Sonra köyümüz bir, devletimiz bir, memleketimiz bir—ona kadar bir, bir.

Bu kadar bir birler vahdet ve tevhidi(Birliği), vifak ve ittifakı(beraberliği), muhabbet ve uhuvveti(sevgi ve kardeşliği) iktiza ettiği ve kâinatı ve küreleri birbirine bağlayacak mânevî zincirler bulundukları halde, şikak ve nifâka(ayrılığa), kin ve adâvete(düşmanlığa) sebebiyet veren örümcek ağı gibi ehemmiyetsiz ve sebatsız şeyleri tercih edip mü'mine karşı hakikî adâvet etmek ve kin bağlamak, ne kadar o rabıta-i vahdete bir hürmetsizlik ve o esbab-ı muhabbete karşı bir istihfaf ve o münasebât-ı uhuvvete karşı ne derece bir zulüm ve i'tisaf olduğunu, kalbin ölmemişse, aklın sönmemişse anlarsın.

Medar-ı ibret(İbretli) bir hikâye: Bedevî aşiretlerinden Hasenan aşiretinin birbirine düşman iki kabilesi varmış. Birbirinden, belki elli adamdan fazla öldürdükleri halde, Sipkan veya Hayderan aşireti gibi bir kabile karşılarına çıktığı vakit, o iki düşman taife, eski adâveti (Düşmanlığı)unutup, omuz omuza verip, o haricî(dışardan gelen) aşireti def edinceye kadar dahilî adâveti(Düşmanlığı) hatırlarına getirmezlerdi.

Avrupanın bize  ettiklerini görüyoruz.Belki ülke içinde birbirimizle sıkıntılarımız olabilir.Fakat harici muhalifimiz olan  ve bize her konuda hücum eden  bizi gerçekte sevmeyenlerin uyguladıklarına bakarak aramızdaki husümetleri unutup bir ve beraber olmanın vakitdir.Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun İster HDP’li,İster CHP’li,İster AKP’li,İster HUDAPAR'lı, ister MHP’li,İster İP’li,İster BBP’li veya diğer  partilerden olalım fark etmez.Biz Anadolu insanı olduğumuz için,biz mezopotamya insanı olduğumuz için,biz müslüman olduğumuz için bize hücum ettiklerini unutmayalım.

İmam Şafi’ye; Fitne zamanı hakkı tutanları nasıl anlarız” diye sormuşlar, şöyle cevap vermiş: “Düşman okunu takip edin, o sizi hak ehline götürür.”

Ey ehl-i iman! Zillet içinde esaret altına girmemek isterseniz, aklınızı başınıza alınız. İhtilâfınızdan istifade eden zalimlere karşı  اِخْوَةٌ لْمُؤْمِنُونَ اِنَّمَا "Mü'minler ancak kardeştirler." Hucurat Sûresi, kal'a-i kudsiyesi içine giriniz, tahassun ediniz. Yoksa, ne hayatınızı muhafaza ve ne de hukukunuzu müdafaa edebilirsiniz.

Recep Tayyip ERDOĞAN  için değil,

AKP için değil,

Ülkemiz için EVET,

Milletimiz  için EVET,

Huzur için EVET,

İnsanlık için EVET

                                                                                                                  Ademoğlu                                                      

Editör: Haber Merkezi