HER HAFTA AYNI GOLLER

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta kendi sahasında Şanlıurfaspor’a 2-0 yenilerek ligin 4.haftasında da galibiyet özlemine son noktayı koyamayan Diyarbakırspor’un , kalesinde gördüğü 8 golü adeta birbirinin kopyası pozisyonlarda yemesi dikkat çekiyor.

Tüm golleri duran toplar ve yan toplarda yiyen Diyarbakırspor, kale ve savunmada yaşadığı sıkıntılardan dolayı rahatlıkla alabileceği puanları rakiplerine hediye etti.

Bozüyükspor-D.BAKIRSPOR (2-1) :İlk golü frikikten,ikincisini ise penaltıdan yedi.

D.BAKIRSPOR-Turgutluspor (2-2) :İlk golü kornerden gelen topta kafayla yerken,taç atışından gelen topu uzaklaştıramayarak ikinci golü kalesinde gördü.

Tepecikspor-D.BAKIRSPOR (2-1) :Uzaktan vuruştan ilk golü kalesinde görürken,frikikten yediği golle sahadan puansız ayrıldı.

D.BAKIRSPOR-Şanlıurfaspor (0-2) :Kornerden biri kafa ve biri de adam paylaşımındaki hatadan kaynaklanan iki gol yiyerek alması muhtemel puanları alamadı.

BAYIK :’ÖNÜNE GEÇEMİYORUZ’

Teknik Direktör Recep Bayık, haftalardır iyi mücadele etmelerine ve Şanlıurfaspor mücadelesi hariç tüm maçlarda gol atmalarına rağmen puan alamamalarının üzüntü verici olduğunu söyledi. Tecrübesiz ve kısıtlı bir kadroyla başarılı olmaya çalıştıklarını anlatan Bayık,”Çocuklar yeteneksizdir diyemem. Hepsi de yetenekli ve iyi niyetle mücadele ediyor. Ancak bazı şeylerin önüne geçemiyoruz. Hemen her hafta yan ve duran top çalıştığımız halde böyle goller yiyoruz. Tecrübe sorunu var,kadromuz da kısıtlı. Bazı oyuncuları alışık olmadıkları mevkilerde oynatıyoruz. Adam paylaşımı ve yer tutma konusunda zafiyetimiz var. Böyle olunca maç boyunca bizim kadar mücadele etmeyen rakip takımlar hatalarımızı affetmiyor. Bu şekilde en az 7-8 puanımız gitti. Bu şekilde aldığımız yenilgilere üzülmemek elden değil. Biz yine de yolumuza devam edeceğiz. Daha çok çalışacağız. Bir galibiyete ihtiyacımız var.” dedi.

TRANSFER İÇİN ERKEN HAREKET

Üst üste alınan yenilgiler takımda moralleri bozarken, camiada da umutsuzluk yaratmaya başladı.

Spor adamları, bu takımdan fazlasını beklemenin doğru olmadığına dikkat çekerek, Diyarbakırspor’un 3.Lig’e düşmemesi için devre arasına kadar transfer engelinin kaldırılması gerektiği görüşünde birleşiyor. Erken önlem almak gerektiğini ifade eden spor adamları,”Bu takımla devre arasına kadar alınabilecek en iyi sonuçlar alınmaya çalışılmalıdır. Bu arada da zaman kaybetmeden transfere engel borçların çözülmesi lazım. Yönetim bunun için tüm yolları denemelidir. Bu arada kent yöneticileri, siyasiler,eski yöneticiler ve STK’lar Diyarbakırspor’un kurtuluşu için harekete geçmelidir. Aksi takdirde Diyarbakırspor’un 2.Lig’de de kalıcı olması hayalden öteye gitmez.” şeklinde görüş belirttiler.

Editör: Haber Merkezi