Bu yılın başında, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın talimatıyla Şubat 2011 tarihinde Diyarbakırspor'da başlatılan soruşturma nihayet sonuçlandı ve raporlar kamuoyuna açıklandı.

Spor Toto 2.Lig Beyaz gurubunda mücadele eden Diyarbakırspor kulübünü geçen sezon İçişleri Bakanlığı'ndan gelen bakanlık deneticileri ve Diyarbakır Valiliği Dernek Masası görevlileri tarafından yapılan 2 aylık incelemenin raporları tamamlandı.
Geçen sezon Diyarbakırspor kulübünde İçişleri Bakanlığı Denetçileri ve Diyarbakır Valiliği Dernekler Masası görevlileri tarafından yapılan 2 aylık incelemelerin raporları tamamlandı. Hafta içinde kulübe ulaşan 4 sayfalık raporun, kulübün işleyişiyle ilgili olduğu öğrenildi. Bu raporun diğer ayrıntıları ise bilinmiyor. Kamuoyunun ve Diyarbakırspor'un yakından takip ettiği bu rapor sonrasında gerekli yasal işlemlerin biran önce yapılması bekleniyor.
Bu arada Diyarbakırspor'a ulaşan 4 sayfalık rapor kulübün resmi internet sitesinden de açıklandı.

Diyarbakırspor Kulübünün resmi sitesinde yayınladığı raporla ilgili larak şu açıklamaya yer verildi.

"Geçen sezon kulübümüzde İçişleri Bakanlığı Denetçileri ve Diyarbakır Valiliği Dernekler masasında görevliler tarafından yapılan 2 aylık incelemelerin raporları tamamlandı. Hafta içinde kulübümüze ulaşan 4 sayfalık raporun, kulübümüzün işleyişiyle ilgili olduğu gözükmektedir. Bu raporun diğer ayrıntıları bilinmemektedir. Kamuoyunun ve kulübümüzün yakından takip ettiği bu raporun tüm çıplaklığıyla ortaya çıkması ve gerekli yasal işlemlerin biran önce yapılmasını arzuluyoruz. Bize ulaşan ve kulübümüzün işleyişiyle ilgili olan raporu sizlerle paylaşıyoruz. Raporla ilgi belgeler aşağıdadır; "

Editör: Haber Merkezi