Bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ı taşıyan uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen Çarkın, yer göstereceği Silivri'ye doğru götürülüyor.

Ayhan Çarkın'ın uçaktaki görüntüleri Cihan kamerasına yansıdı. Terörle Mücadele polisleri ile özel yetkili savcılar Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür eşliğinde getirilen Çarkın'ın kelepçesiz olduğu görüldü. Çarkın'ın uçaktaki 27 numaralı koltukta oturduğu esnada, "Bundan sonrası devletin işi" dediği öğrenildi. Eski özel harekatçı, bu sabah saat 05.20'de THY'nin 2105 sefer sayılı uçağı ile Ankara'dan İstanbul'a getirildi.

Atatürk Havalimanı emniyet görevlilerince uçaktan alınıp minibüse bindirilen Çarkın, apron çıkışında terörle mücadele ekiplerine teslim edildi. Ankara Savcılığı'na başvuruda bulunan Ayhan Çarkın, "2 Mart 1995'te kaybolan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan MİT'çi Tarık Ümit'in öldürüldüğünü ve yerini gösterebileceğini, yine Behçet Cantürk'ün Fenerbahçe Orduevi'nden aldırılıp nerede ve nasıl öldürüldüğünü gösterebileceğine yönelik yer gösterme işlemi yapılabileceğini" belirtmesinin ardından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliği de yer gösterme işlemini kabul etmesi üzerine İstanbul'a getirildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'Faili Meçhuller Soruşturması' kapsamında yer göstermesi için İstanbul'a getirilen eski özel harekatçı Ayhan Çarkın, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Saat 05.15 sıralarında THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na getirilen Çarkın, yaklaşık 15 dakika Havalimanı Emniyet Amirliği önünde sivil plakalı bir aracın içinde bekletildikten sonra Hyundai marka gri renkli sivil plakalı bir minibüse aktarıldı. Çarkın daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Adli Tıp Kurumu önünde de aracın içinde bir süre bekletilen Çarkın'ın polisler ile sohbet edip güldüğü görüldü. Daha sonra sağlık kontrolünden geçirilen Çarkın, aynı araçla Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Çarkın, hala burada bekletiliyor.

 

Editör: Haber Merkezi