Bismil Eski Emniyet binası üzerinde Kurtuluş Cami yanında Bismil Kaymakamı ve Bismil belediye Başkan V. Hamza Türkmen talimatıyla 25 Ocak 2021 ile 07.02.2021 tarihleri arasında “Bismil Yöresel ve Hediyelik Eşya Pazarı” açıldı.
Edinilen Bilgilere göre; Bismil Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, Yenilemek ve yeniliği kapsayan yenileşimi var olan bir ürünü ya da hizmeti ele alıp, ona yeni etkin özellikler katarak özgün yeni bir ürün sunmak, sürdürülebilir ürün tasarımının yaşam döngüsünü desteklemek amacıyla “Bismil Yöresel ve Hediyelik Eşya Pazarı” açıldı. Denildi. 
Bismil Haber Gazetesini arayan,  Bismil Belediye Başkanı iken yerine kayyum atanan Orhan Ayaz da organizasyona tepki gösterdi. Ayaz’ın açıklaması şöyle:
Bismil ilçemizde belediye kayyumu ve ilçe kaymakamlığı onayı ve yer tahsisi ile yöresel ürünler ve hediyelik eşya günleri adıyla bir pazar yeri oluşturulmuştur. İlk bakışta olumlu ve pozitif algılanabilecek bu tabloda madalyonun öbür tarafını görmek icap eder.
Pandemi sürecinin ve ülkedeki ekonomik kriz sebebiyle Bismil esnafının evine ekmek götürmekte zorlandığı, vergi, kira, elektrik, su v.b giderlerini karşılayamadığı, iflasın eşiğindeki ilçe esnafımızdan tek bir kişi yöresel ismi ile başlayan bu organizasyonda yer bulamamıştır.

11-029.jpg

“BİSMİL HALKI MİSAFİRPERVERDİR AMA…”
Bu iki haftalık ticari organizasyonda tüm katılımcılar Türkiye’nin çeşitli illerinden ilçemize gelmiştir. Elbette Bismil halkı misafirperverdir. Ama haksız rekabet ortamı ve Bismil esnafının en zor döneminde bu ticari organizasyon yerinde ve doğru bir adım olmamıştır. 

İlçemiz Esnaf ve Sanatkarlar Odası, diğer meslek odaları ve STK’lar bu konuda görüşlerini kamuoyuyla paylaşmalıdır. Diye konuştu. 
Ayaz; Devletin temsiliyetini yapan mülki amir ve belediye, Bismil esnafına yardım ve destek elini uzatması gerekirken, Bismil dışından getirilen tacirlere rant sağlanması isabetli olmamıştır. Kanaatimizce bu organizasyonu yapanlar, Bismil ilçe esnafımıza samimi bir özür borçludur.”diye konuştu.

10-026.jpg09-006.jpg08-020.jpg

Editör: Haber Merkezi