Avukat Zeki Kartal, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili aday adaylığını açıklayan avukat Zeki Kartal,  "Böyle bir partinin kademelerinde görev almaktan gurur duyduğumu ifade ediyorum. İşte bu bilgi, birikim ve tecrübemle gençliğim ve dinamizmiyle harmanlayarak ülkeme ve yaşadığım şehir olan Diyarbakır’a hizmet için yola çıktım. Genel seçimlerde aday gösterilirsem ve Diyarbakır’a hizmet için var gücümle çalışacağıma söz veriyorum. Dedi.

Diyarbakır ve Diyarbakırlılara hizmet etmek için yola çıktıklarını belirten Kartal, “Ülkemiz, 7 haziran’da bir kez daha sandık başına gidecek.Yeni Türkiye yolunda önemli bir eşik teşkil eden önümüzdeki seçimler öncesinde siyasi partiler kadar, bu ülkenin her evladının da milletimize halkımıza karşı mesuliyeti vardır.dedi.

Av. Zeki KARTAL kimdir?

Bismil’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Bismil’de tamamladı. Hukuk Fakültesi mezunu olup, Diyarbakır Barosuna kayıtlı avukattır. Tüm öğrenim hayatı boyunca hem okudu hem de kaynakçı olarak çalıştı. Topluma ve memleketine olabildiğince faydalı olabilmek için çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetici olarak görev aldı.

2004 yılında AK Parti Bismil Belediye Başkan adayı, 2011 yılında AK Parti Diyarbakır Milletvekilli Aday Adayıydı. 2011–2014 yılları arası bir dönem AK Pati Bismil İlçe Başkanlığı yaptı. Uzun yıllar parti hukukçusu olarak görev yaptı. Birçok dönem il, ilçe ve büyük kongre delegeliği yaptı. Şimdide  il ve ilçe delegeliği devam etmektedir.

Kartal, Evli ve üç çocuk babasıdır. 

 

Editör: Haber Merkezi