Eski Devlet hastanesi, Bismil halkı olarak tekrar sağlık tesisi olarak kullanılması için yetkililerin girişimde bulunmasını beklediklerini dile getiren vatandaşlar, Bismil’de uzun yıllar inşası devam eden  köseli mevki 6. Km de yapılan  yeni Devlet Hastanesinin 2015 yılında faaliyete girdikten sonra, eski Devlet hastanesi binasının kaderine terk terk edildiğini söyleyen vatandaşlar yaklaşık 4 yıldan beri atıl durumda bulunan hastane binasın devlet hastanesine bağlı semt  polikliniği ve ağız diş sağlığı merkezi olarak değerlendirilmesini istiyorlar.

Aynı nüfusa sahip Ergani devlet hastanesi 150 yataklı, Bismil Devlet hastanesinin ise 100 yataklı olması ilçenin nüfusunun hızla artmasıyla birlikte hizmet aksamaması acısından, eski binanın yeni binaya entegre edilmesi bekleniliyor.

Ayrıca şuanda bir binanın alt katında kirada bulunan ağız ve diş sağlı polikliniği beş diş hekimi olarak hizmet verdiği, buranın değerlendirip ağız ve diş sağlığı merkezi olarak değerlendirilmesi halinde on beş diş hekimi olarak hizmet vereceği, kirada kurtulacağı kendi bağımsız binasına kavuşmasıyla hastaların mağduriyetinde ortadan kalkmış olacaktır.

82-001.jpg

Editör: Haber Merkezi