Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den atanamayan öğretmenlere müjde geldi. Açıklamaya göre önümüzdeki Şubat ayında 17 bin öğretmene kadro verilecek. Hangi bölüme kaç öğretmen atanacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Bakan Dinçer atama bekleyen öğretmenlere tam da öğrencilerin karne aldığı bugün müjdeyi şu sözlerle verdi: "Hükümet olarak yaptığımız çalışmalardan sonra Şubat ayında 17 bin kadrolu öğretmen almaya karar verdik."

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, MEV Gökkuşağı Anaokulu ve İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreninden sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan, atamaların büyük bir hızla gerçekleştirileceğini ve ikinci dönem itibari ile yeni öğretmenlerin işbaşı yapacağını bildirdi. Bakan Dinçer, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak yaptığımız çalışmalardan sonra Şubat ayında 17 bin kadrolu öğretmen almaya karar verdik. 17 bin öğretmenimizi inşallah Şubat ayının başında, ikinci dönemin başında hemen yetiştirecek şekilde de bürokratik işlemleri tamamlayacağız ve öğretmenlerimizi bu süreçte alacağız."

Bakan Dinçer, hangi kadrodan kaç öğretmen alınacağının önümüzdeki günlerde duyurulacağını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi