Fransa'dan ''Rosudal'' adını verdikleri at, ''Cortex'' adını verdikleri eşek ve ''Pitty'' adını verdikleri köpekleriyle 2010 yılı eylül ayında uzun bir yolculuğa çıkan David Verchot (33) ile kız arkadaşı Morgane Lefevre (26), İtalya, Romanya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan'ı geçerek Akçakoca ilçesine ulaştı.

At ve eşeklerine yükledikleri çadırlarla belirledikleri bölgelerde konaklayan çift, Hindistan'a ulaşmayı hedefliyor.

Lefevre, AA muhabirine, erkek arkadaşıyla 2010 yılında Fransa'dan yola çıktıklarını belirterek, hedeflerinin çocukluk hayalindeki Hindistan'a ulaşmak olduğunu söyledi.

Sürekli aynı yerde yaşamamak için ülke ülke dolaştıklarını anlatan Lefevre, ''Nerede doğal güzellik var, oralara gitmek için seyahat ediyoruz. İnsanlar hayvanlara çok kötü davranıyor, hayvanlarla iyi dost olduğumuzu göstermek için at, eşek ve köpeğimizle yola çıktık'' diye konuştu.

Her gittikleri yerde çadırda konakladıklarını belirten Lefevre, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bugüne kadar İtalya, Romanya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan'ı yürüyerek dolaştık. Fakat şimdiye kadar sadece bir kez araç kullandık. İstanbul Boğazı'ndan hayvanlarımızı geçirmediler. Bu nedenle de onları tıra bindirmek zorunda kaldık. Gittiğimiz yerlerde internet kafelerde çalışıp, para kazanıyoruz. Hayat ne gösteriyorsa onu takip ediyoruz. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Türkiye'ye kadar olan yolculuğumuzda herhangi kötü bir şeyle karşılaşmadık. Bosna Hersek'i hiç unutamıyoruz. Oradaki insanlar bize çok yardımcı oldular. Türkiye'de ise çay çok güzel. Nereye gidersek gidelim insanlar bize ilgi gösteriyor. Sürekli bizimle konuşmak istiyorlar.''

Editör: Haber Merkezi