Bismil Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Eken ve çalışanları tarafından karşılanan İl Müdürü Açar İlk önce Bismil Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Eken’i makamında ziyaret ederek  Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Bismil SHM’nin ziyaretinin ardından İl Müdürü Açar ve SHM Müdürü Eken ve asdep personelleriyle birlikte, ASDEP (Aile sosyal destek programı) hane ziayretleri kapsamında şentepe mahallesinde  hane ziyaretleri gerçekleştirdi. 
Hane halkıyla hasbihal edip, durumları hakkında bilgiler alan Açar ayrıca isteklerini de dinleyip not ettirdi. İl Müdürü Açar ayrıca böylesi ziyaretlerin devam edeceğini bismilde gidilmedik ev kalmayacak şekilde asdep personelimiz tarafından ziyeret edileceğini artik talep odaklı değil arz odaklı çalışan bir kurum olduklarını devletin şefkat elini vatandaşa ulastirdiklarini engelli yaşlı kadın çocuk tüm alanlarla kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini kimsesizlerin kimsesi olduklarını ifade etti. Ev sahipleri de İl Müdürü Açar’a ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Eken’e ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Daha sonra Aile Destek Merkezini ziyaret eden İl Müdürü Açar, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçede verilen kursları gezip öğretici ve kursiyerlerle sohbet eden Açar, sorun ve sıkıntılarını dinledi.  Ayrıca Okuma yazma kursları hakkında bilgi alan il Müdürü Açar, okuma yazma seferberliği kapsamında “Okuma yazma öğrenmek isteyen bayanlarımızın Aile Destek Merkezine yönlendirilmesi için talimat verdi. Devletimiz tarafından Bismil halkının hizmetine sunulan  Aile Destek merkezi tarafından kadınların gelişim ve becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayıcı, meslek edindirici, psiko-sosyal destek sağlayıcı, çeşitli kursların ve etkinlikler verilmektedir. Eğitimler ve danışmanlık hizmetlerinin yapıldığı, toplantı ve eğitim salonlarının bulunduğu, çocuklar için de kreş ortamının sağlandığı bu amaçla merkezin amacına uygun hizmet yürütüldüğü görülmektedir" dedi

262aa7b6-46ae-4ac3-b753-b09dd60a8714.jpg

Editör: Haber Merkezi