Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Seyrantepe Spor Salonunda Türkiye Beyazay Derneğinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde başladıkları 'Aşmak İçin Hareket' kampanyası yoğun katılımla gerçekleşti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da engelli vatandaşların hatırlatarak, TÜİK verilerine göre, Diyarbakır’da 120 bin civarında engellinin olduğunu söyledi.

Engelli olmanın ayıp olmadığını dile getiren Vali Aksoy, 'Hepimiz bir engelli olabilecek konumdayız. Bir trafik kazası geçiririz, bir rahatsızlık geçiririz. Hepimizin engelli olabilme potansiyeli var. Bu bakımdan engellileri anlamak, engellilerle birlikte hayata bakmak, hepimiz için büyük bir önem taşıyor. Bu yönüyle baktığımızda ‘Engelleri Birlikte Aşıyoruz’ projesi engellilerimizi daha iyi anlamaya, onlarla birlikte hareket etmeye bizleri yönlendirmektedir.' dedi

‘Temel amaç, engelliler konusunda toplumda bir duyarlılık yaratmak, bir farkındalığı ortaya koymaktır’ diyen Aksoy, 'Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Beyazay Derneği organizasyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla, başta Valiliğimiz olmak üzere birçok kurum ve kuruluşumuzun katkılarıyla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Buradaki temel amaç, engelliler konusunda toplumda bir duyarlılık yaratmak, bir farkındalığı ortaya koymaktır. Bu anlamda bu etkinliğimizi önemsiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da 14 bin 684 kişiye evde bakım ücreti verildiği bilgisini veren Aksoy, “Engelliler için birçok sosyal organizasyonlar yapılmaktadır ve yapılmaya da devam edecektir. En önemlilerinden birisi de erişebilmektir. Onların istediği her şeye rahatlıkla ulaşabilmesi için elimizden geleni yapmak mecburiyetindeyiz. Bu anlamda başta yerel yönetimlerimiz olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşlarımıza önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.” şeklinde konuştu

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ise  “Engelli ve engelsiz insanlar olarak aramızda ön yargılar var. Bunları aşmamız lazım. Yaşadığımız sıkıntıları birlikte aşmak istiyoruz. İnsanlar arasında dışlanmak, aşağılanmak olmaması lazım, engellilerin küçük görülmemesi lazım. Bu sıkıntılar inşallah birlikte aşacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi