Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi'ndeki askeriyeye ait 4 katlı Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi'nde meydana gelen patlamada enkaz altındaki 4 işçiden 3'ünün cesedine ulaşıldı. Kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan 1 işçiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kırıkkale'ye 25 kilometre mesafede bulunan Yahşihan İlçesi'ndeki askeri tesiste, gece saat 00.43'de Tnt deposunda meydana gelen şiddetli patlamanın, gaz sıkışmasından kaynaklandığı sanılıyor. Kırıkkale'den de duyularak büyük endişeye neden olan patlama ile birlikte çıkan yangını MKE fabrikası, ilçe ve Kırıkkale'den gönderilen itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü. Depolarda kimyasal madde olması nedeniyle askeri tesise gece ambulans ve itfaiyenin dışında kimse alınmazken, giriş ve çıkışlar da yasaklandı.

ENKAZ ALTINDA 1 İŞÇİ DAHA VAR

Patlama sonrası mühimmat deposu harabeye dönerken, gece vardiyasında çalışan Salih Erkeç, Adnan Dağdeviren, Sezai Çalışkan ve Samet Aygar'ın enkaz altında kaldığı belirlendi. Binaya giren jandarma ve Ulusal Medikal Kurtama (UMKE) ekibinin yaptığı arama çalışmalarında enkaz altındaki 4 işçiden birinin cesedine ulaşıldı. Saat 04.00 sıralarında durdurulan arama kurtarma çalışmaları saat 07.30'da yeniden başladı ve 2 işçinin daha cesedine ulaşıldı. Ekipler, enkaz altında kalan 1 işçiyi arama çalışmalarını sürdürürken, cesetleri bulunan 3 işçi ile enkaz altında kalan 1 işçinin kimler olduğu açıklanmadı.

Patlama ile birlikte Yahşihan Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen, Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Jandarma Komutanı Albay Ünal Ağaoğlu olay yerine giderek bilgi aldı. Kaymakam Özen yaptığı açıklamada, saat 00.43'te Tnt deposundaki patlamadan kaynaklanan yangının söndürüldüğünü, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner de sabah erken saatlerde bölgeye giderek incelemede bulundu.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Daha sonra Yahşihan Belediyesi'nde açıklama yapan Vali Güner, patlama sonrasında 3 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını belirterek, enkaz altında kalan 1 işçiyi arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Vali Güner şöyle dedi:

"Üç vardiyalı çalışılan bir yer. Bina içerisinde 4 kişi vardı, bunlardan 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Askeri savcılık da olay yerinde incelemesini sürdürüyor. Patlamanın nedeni araştırılıyor. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Patlamada enkaz altında kalanların aileleri ise, sabah saatlerinde bölgeye gelerek gözyaşı döktü.

 

Editör: Haber Merkezi