Bismil’in Tepe Mahallesi’nde ikamet eden Halime Ortaç (70) ile Gelini Çiğdem Bilen ve 3 yetim çocuğu oturduğu ev aşırı yağışa dayanamadı. Bunun üzerine diğer oğlunun evine sığınan Yaşlı kadın ile gelinin ve 3 yetim çocuk yetkililerden yardım istedi.

img_1794.jpg

ODADA OLMAMALARI FACİAYI ÖNLEDİ.

Halime Ortaç  ’’Gece evin başka bir odasında otururken bir gürültü duyduk. Sesin geldiği yöne gittiğimizde odanın yıkıldığını gördüm. Her taraf toz duman içerisindeydi. Korktuk ve komşulara sığındık. Kış günü çok zor durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Sesimizi duysunlar. Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç’ten yardım bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Kocasının 10 yıl önce trafik kazasında kaybettiğini 3 yetim çocuğuyla kaynanasıyla birlikte evde yaşadığını ifade eden gelin Çiğdem Bilen, yağışlardan dolayı evi yıkıldığını ve mağdur olduğunu söyledi. Yeni bir ev yapma imkânlarının olmadığını, bu evinde köyde hayırsever bir kişinin evi olduğu ve kirasız olarak oturduğunu ifade eden Bilen, yetkililerden ve hayırsever işadamlarından destek bekliyorum" diye konuştu.  

img_1795.jpgimg_1803.jpgimg_1800.jpg

Editör: Haber Merkezi