Aile ve sosyal ilişkiler federasyonu genel başkanımız  (ASİF) Dr. Bekir Ayaz ve beraberinde Genel Başkan yardımcısı Dr. Bekir Ayaz Erzurum il başkanı Zeki Aydın Çınar ilçe başkanı Hamza Demirtaş ve Silvan ilçe başkanı Tekin Aydın ile beraberindeki yetkililerle Bismil ilçe başkanı Metin aydın’ı ziyaret etti.

Diyarbakır-Bismil’de bir araya gelen dernek yetkilileri barış sürecine katkı sağlamak ve bölgenin kalkınması adı altında projeler hakkında değerlendirmeler bulundular.

Dernek hakkında bilgi veren dernek başkanı Dr. Bekir Ayaz: Biz dernek olarak, Ülkemizde ve diğer ülkelerde meydana gelen afet, savaş ve olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak biz bu derneği kurduk. Her hangi bir partiye olmadan ve hiçbir partiye kin beslemediklerini dile getiren dernek başkanı biz bu ülkenin bir ferdi olarak barışın sağlanması ve barış sürecine katkıda bulunmak için her türlü parti STK dernek ve bireysel kişilerle diyaloga girerek bu yürütülen barış sürecine katkıda bulunmak için çaba veriyoruz. Ülkemizde yıllardır dökülen bu kardeşkanı durdurulması nasıl ki Kürt Türk Laz ve Çerkezsiyle Çana kalede tek vücut olarak kardeşçe düşmana karşı bir oldular biz o günlerin yani kardeşçe bir birimize kenetlemek için uğraşacağız bu ülkeyi beraber kurtardık beraber yaşayacağız. Bölgemizde yaşayan halkımızın değerlerine sahip çıkacağız bu halk kendi kültürünü kendi yaşantısına kendisi karar verecek konumuna gelirse yani başkasının çobanlık yapmadan kendi iradesine sahip olursa ve iş imkânları fabrikalar kurulursa iş sahaları oluşturulursa bu bölge rahatlar ve kan gözyaşları son bulur. Ülkemizin genelinde insanların kafaları değişmediği için toplum suça meyilli ondan dolayı cezaevleri kendi kapasitelerinin yüzde otuz daha mahkûm barındırıyor ve her gün insanlar suç işleyerek yakalanarak cezaevine konuluyor. Cezaevleri mahkûmları ıslah etmediğini söyleyen Bekir Ayaz: Cezaevleri mahkûmları ıslah etseydi cezaevinde ç ıkan tekrar suç işlemezdi ondan dolayı ülkemizde suç oranı sürekli yükseliyor cezaevleri dolmamalarına rağmen suçları son bulunması için insanların içindeki düşünceler değiştirilmesi lazım onun içinde bizim projelerimiz var.

Sadece kendi ülkelerinde değil imkânlar el verdiği yerler yani başka ülkelerde Olası ani ve süre gelen olaylarda ihtiyaç durumuna ihtiyaç sahiplerine de yardımlarımız oluyor. Yardımlarımız gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmaktır. Toplumun menfaatine olacak her türlü faaliyeti destekleyecek çalışmalar yapmaktayız dedi. 

img_8035.jpg

img_8039.jpg

img_8041.jpg

img_8042.jpg

Editör: Haber Merkezi