Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT yöneticileriyle PKK'lıların internete düşen ses kayıtlarının, örgütle bundan sonra yapılacak olası görüşmeleri sekteye uğratmayacağını öne sürdü.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDER

Anadolu Ajansı'nın Brüksel'de düzenlenen "Medya Buluşmaları" konferansında konuşan Arınç, "Bu ses kaydı yayınlandığı andan itibaren belki de öncesinden görüşmeler inkıtaya uğramış da olabilir. Yine inanıyorum ki Milli İstihbarat Teşkilatları ya da onlara yardımcı kurumlar bu örgütle, örgütün eylemlerinin sona erdirilmesi konusunda, eylemlerin sonuçsuz kalması noktasında, en azından örgütün silahlı eylem yapamaz hale gelmesi noktasında görüşmeler yapmalıdır, yapabilir. Bunların geçici bir süreyle inkıtaya uğramış olması bundan sonra yapılmayacağı anlamına gelmez" dedi.

ÖCALAN'LA GÖRÜŞME DOĞAL

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) PKK ile görüşmesine ilişkin ses kaydının internette yayınlanmasıyla ilgili şunları söyledi: "Abdullah Öcalan yakalandığında ne söyledi; 'Devletin hizmetindeyim' dedi değil mi? 'Devlete hizmet etmeye de varım' o zamanki sözleri bu. Dolayısıyla devletin ilgili birimleri acaba söylediğinde samimi mi diye değerlendirebilir. Dolayısıyla devlet birimlerinin Öcalan ile görüşmesi normaldir. Doğaldır. Devlet kin tutmaz, devlet intikam almaz. Güvenlik içinde ne gerekiyorsa o yapılır." Ensonhaber

 

Editör: Haber Merkezi