Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2011-2012 akademik yılının açılışında üniversiteli gençlere çağrıda bulundu.

CBÜ'NÜN KURUCU REKTÖRÜ ARINÇ'IN AĞABEYİ

Bülent Arınç, ağabeyi Prof. Ümit Doğay Arınç'ın kurucu rektörlük yaptığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2011-2012 akademik yılının açılış törenine katıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Arınç ile birlikte üniversitenin kurucu rertörü ve ağabeyi Prof. Ümit Doğay Arınç, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Bülent Arınç'ın CBÜ'ne gelişi sırasında polisin geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Tören 1992 yılında kurulan CBÜ'nin tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı. Daha sonra konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli üniversite olarak akademik kadroların güçlendirilmesi çalışmalarına hız verdiklerini, ayrıca akademik ödül sistemini getirdiklerini anlattı.

'MEMUR OLMAYI HEDEFLEMEYİN, CEO OLMAYI HEDEFLEYİN'

Törene katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, "Sanayiye, ekonomiye ve sosyal yaşamın gelişmesine büyük katkı sağlayan bu üniversiteye bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırım. Gençler size sesleniyorum. Buradan mezun olduktan sonra Türkiye'nin büyümesi ve başarısı için mücadele edeceksiniz. Sizler geleceğini Avrupa ülkelerinin vize kuyruğunda arayan gençler değilsiniz. Sizler alnı açık başı dik bir kuşaksınız. Devlet dairesinde orta halli memur olmayı hedeflemeyin, en üst seviyede CEO olmayı, dekan ve rektör olmayı hedefleyin. Bunları boş hayal olarak görmeyin. Kendinize güvenin ve hedeflerinizi büyük tutun. Bizi geleceğe tarihini bilen nesiller ve kuşaklar taşıyacaktır" dedi.

Akademisyenlere de seslenen Arınç, "Üniversiteler ve misyonları çok önemlidir. Ülkelerin medeniyet yarışındaki ikinci gücü olan üniversiteler bir ülkenin kaderine yön verecek zenginliklerin buluşma yeridir. Tek tipçi dogmatik bir bilimsel zihniyete üniversitede yer yoktur. Çok şükür bunların hepsi geride kaldı. Üniversite çoğulculuğun, aklın ve bilimin temsilcisi olmalıdır" şeklinde konuştu.

esh_17543.jpgARINÇLAR'IN DUYGULU ANLARI

Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, konuşmanın ardından üniversiteye sağladığı katkılardan ötürü Arınç'a teşekkür plaketi verdi. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, CBÜ'nün kurucu rektörü Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'a da plaket verdi. Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, kendisine verilen plaketi aldıktan sonra yaptığı konuşma sırasında, bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. O sırada Bülent Arınç'ın da duygulandığı görüldü. ENSONHABER

Editör: Haber Merkezi