Alınan bilgiye göre, Bismil'den Aşağıkılavuz Tepe Mezrasına öğrenci taşıyan servis aracının Meydanlık köyünde indirdiği Cahit Sıtkı Tarancı Lisesi ikinci sınıf öğrencileri Şehmus ve Orhan Çelik darp edildi.

Yaralanan 2 öğrenci Bismil Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili olarak A.T. (15), H.T. (16), R.T. (17), Y.T. (16) ve Ö.T'nin (19) gözaltına alındığı belirtildi.

Vali Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, Meydanlık köyü ile Aşağıkılavuz Mezrasında yaşayan Çelik ve Tunç aileleri arasındaki husumet sonucu meydana gelen kavgada 2 öğrencinin yaralandığını söyledi.

Olayı duyar duymaz Bismil Kaymakamına talimat vererek husumetin büyümemesi için devreye girmesini istediğini ifade eden Toprak, "Adli tahkikat hemen başladı. Tartışmaya çocukların konu edilmesi asla kabul edilemez. Örnek olmaları gereken insanların bizatihi çocuklara zarar verir hale gelmeleri çok ciddi bir problem. Çocukların kavgasını ayırması gerekenler kavgaya karışmış" dedi.

Olayda yaralanan ve Bismil Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yeğenlerinden birisinin kafasında ve vücudunda darp izleri, diğerinin de yüzünde bıçak yarası olduğu, kaburgasında çatlak ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri olduğunu söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi