Aras mesajında Ilim Yayma Cemiyeti'nin kurulduğu gün den bugüne kadar yaptığı hayırlı hizmetleri ve imam hatip davasına sahiplenerek büyüdüğünü belirtti.

Aras “Türkiye’nin Cemiyetiyiz"
11 Ekim 1951 yıllında 68 hayır sever bir araya gelerek bu hayır hizmetin İlim Yayma Cemiyeti kurulduğunu belirten Aras “ İlim Yayma Cemiyeti kuruluşunda 6 gün Sonra 17 Ekim 1951 de ilk imam hatip okulunu açtılar.
İlim Yayma Cemiyeti ,Ülkemize o gün den bugüne kadar yaptığı hayırlı hizmetleri ve imam hatip davasına sahiplenerek büyüdü.
Bugün Ülkemiz genelinde 174 Şubesi ve 185 öğrenci yurdu ve 80 Eğitim Merkezi ile hizmet ederek Türkiye’nin Cemiyeti oldu.
İlim Yayma Cemiyeti ; özellikle Gençlerin yetişmesinde verdiği ihlaslı çalışması neticesinde İlim irfan çerçevesinde ülkesine ve milletine sevdalı bireyler yetiştirdiler, ifadelerini kullandı.
“Ülke için dev projelere imza attı”
Ilim Yayma Cemiyeti Ülkemiz için dev projelere imza attığını belirten Aras “Ülkemiz Türkiye’sinde gelişmesinde ve büyümesinde dev projelere imza atmaktadırlar. Ilim Yayma Cemiyeti 68 kurucusundan biri olan Celalettin Ökten Hocamız dediği gibi :” Bir gün gelecek İlim Yayma Cemiyetinde yetişen gençler biri bu ülkenin başına geçecektir. “ sözü tıpkı bugünü görmüşçesine söylenmiş bir sözdür. Yüce Allah bu duayı kabul etmiş ve bugün Ülkemiz Türkiye Başbakanı ve Cumhurbaşkanı olan Dünya Lideri , Ülkemizin ve Mazlumların Davasına üstlenmiş Lider , Hem İmam Hatipli ve İlim Yayma Cemiyeti yetiştirdiği bu Ülkenin Evladı Recep Tayyip Erdoğan’ın ta kendisidir. İfadeleri kullandı.

Aras “Ilim Yayma Cemiyeti 11 Ekim 1951 "İlme hizmet bir ibadettir." anlayışıyla Bismillah diye başlamıştır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi: “İlim Yayma Cemiyeti Türkiye’nin Cemiyetinden, Ümmettin Cemiyeti olmuştur. İlim Yayma Cemiyeti'nin hikayesi aslında Türkiye'nin hikayesidir. “ sözü yetinde bir söz olmuştur.
69 yılı geride bırakıp 70. yıla merhaba diyen İlim Yayma Cemiyeti bugün; Türkiye genelinde 81 ilde 174 şubesi, 185 öğrenci yurdu, 80 Eğitim Merkeziyle sıkıya bağlı inanç ve imam hatip değerleri doğrultusunda milletimize hizmet etmeye devam ediyor. Dedi.
“Mücadelemiz Fazilet ve Adalet Mücadelesidir"
Cemiyetimizin tarihi gerçek bir ilim ve irfan mücadelesinin, fazilet ve adalet mücadelesinin tarihidir diyen Aras sözlerine şöyle devam etti.
İlim Yayma Cemiyeti'ni kuranların Yetiştirdiği Asım’ın Nesli ile bir anlamda Ülkemizin geleceğini inşasında büyük katkı sağlamış oldular.
İlim Yayma Cemiyetinin Ümmet davasındaki ihlas ve fedakarlıkla 70 yalında olduğu gibi ebediye mueyyeser ve Muzaffer olacaktır” dedi.
Son olarak bu uğurda mücadele edenlere dua ve rahmet okuyan Aras sözlerini bu şekilde bitirdi.
11 Ekim 1951'den bugüne İlim Yayma Cemiyetinin Mücahid Muvahhid ve mümin olan Değerli kurucuları ve bu davada hizmette bulunmuş Büyüklerimiz, Ağabeylerimiz ve Kardeşlerimizin Ahiret yurduna irtihal etmiş olanları bir kez daha yad ederek Rabbim Rahmetiyle Merhametiyle muamele etmeyi, Mekanları Cennet , Makamları Ali olsun.
Davasını ve duasını bilen bir Neslin başaramayacağı hiç bir şey yoktur
Sefer bizden , Zafer Allah’tandır Rabbim yar ve yardımcımız olsun

 

Editör: Haber Merkezi