BİSMİL ALTIOK MAHALLESİ BETON YIĞINI OLMUŞ ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVİNİ YAPMAMALARI YÜZÜNDEN MİLLET ÇİLE ÇEKİYOR

Bismilde  her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte sorunların başında gelen park yeri sıkıntısı, bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Her esnafın kendi iş yerinin önüne park yapılmaması için çeşitli şekillerde kapatması, sabah aracını koyarak akşama kadar durması neden kent merkezinde işi olan birçok sürücü park yeri bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bu durum ise kent merkezinde düzensiz parkların artmasına neden oluyor.

AH ALTIOK MAHALLESİ 

Bismil Altıok mahallesinde binalara nasıl ruhsat verilmiş kimsenin aklını almıyor. İmar kanununda binalar kaldırımdan 5 metre çekerek bina yapması gerekirken, balkonu kaldırımın üstünde yapmış bu nasıl bir iş kimse anlamıyor. 

Arsanın %50 kullanması gerekirken arsanın %80 bina olmuş. Peki çocuk nerede oynayacak. Bina araç park yeri nerede, bu kadar ihanet mi olur. 

Şu ana kadar gelen 1936 yılından beri belediye başkanları görevini yapmamış. Hangi parti olursa olsun. Görevini yapan yok. Sonra biz diyoruz Bismilin sahibi yok. Biz hepimiz suçluyuz. Bismil düz alanda kurulmasına rağmen çıkmaz sokak var. Bu nasıl bir imardır.  

Birde belediye Altıok mahallesine yapı Ruhsatı vermiş. Altıok mahallesinde 2-3 arsa kalmış onlarda aynı işlemi yapıyor. 

Bence belediye Altıok mahallesinde kalan arsaları kamulaştırmalıdır. Çocuk parkı yapsın. 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi