Bismil'de, Sanayi Sitesi’nde oto tamiri yapan ustalar, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle araç sahiplerine çeşitli uyarılarda bulundu.

Araçlara yapılacak en güzel bakımın tamir olduğunu belirten ustalar, sürücülerin kış aylarında yolda kalmak ve kazalara neden olmak istemiyorlarsa araçlarının kışlık bakımını gecikmeden yapmaları gerektiğini ifade ettiler.

Oto tamir ustaları; araçlarının akülerini ölçmeleri, marş ve şarj dinamosunun kontrolü, antifriz kullanımı, lastik kontrolü, silecek ve su fıskiyelerinin kontrolü, hava ve yakıt filtresinin değişimi,  far ayarı, yağ değişimi, termostat ve radyatör temizliği konusunda sürücülere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Oto tamirciliği yapan Abdurahman  Kudat, “Araç sahipleri, kış ayına girmeden önce en başta akü, şarj ve marş dinamosunun bakımlarını yapmalıdırlar. Antifrizler değiştirilmelidir. Özellikle belirteyim, merdiven altı antifrizler kullanılmamalıdır. Antifrizi 5 kuruş ucuza alayım derken aracımızı heba etmeyelim. Kaliteli, orijinal ve markalı antifriz kullanalım. Cam silecekleri de çok önemlidir. Su fıskiyeleri, termostat, kayışlar, hava filtreleri, yakıt filtreleri, radyatör ve araç lastikleri kontrol edilmelidir. Araç lastiklerinde lastik derinlikleri çok önemlidir. Kış aylarında lastiklerin zayıf olması fren sistemine engel olduğundan her türlü kazaya neden olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Şarj ve marş dinamosunun bakımları için oto elektrikçilere gidilmesi gerektiğini belirten Kudat, “ Marş ve şarj dinamosunun periyodik bakımını yapmak için oto elektrikçilere gidilmelidir. Sürücüler yolda kalıp mağdur olmak istemiyorlarsa bu bakımları muhakkak yaptırmalılar. Araç yolda arıza yapıp yolda kaldığı zaman başka araçların da kaza yapmasına sebebiyet veriyorlar. Bu sebeple marş ve şarj dinamosu ve kayışların bakımları yapılmalıdır. Araçlarının yıllık bakımını yapmayanlar yolda kalırlar, kazaya sebebiyet verirler. Her türlü tehlikeye kendi elleriyle gitmiş olurlar. Onun için araçların yıllık bakımı muhakkak yapılmalıdır.” diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi