Araç sigorta fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı şikâyetçi olan araç sahipleri, cep yakan fiyatlar karşısında mağdur olduklarını, yetkililerin bu duruma acilen bir çözüm bulması gerektiğini dile getirdiler.
Araç sigorta fiyatının çok yüksek olduğunu belirten Süleyman İşsiz, yılbaşından bu yana fiyatlarının yükseldiğini ve bu konuda sıkıntı çektiklerini söyledi.
Sigorta şirketlerinin yaşı genç olan araçlara daha yüksek miktarda fiyat belirlediğini söyleyen İşsiz, şu ana kadar kaza geçirmemesine rağmen ciddi bir para ödediğini ifade etti.
Bu konuda hükümetin bir adım atması gerektiğine dikkat çeken İşsiz, “Vatandaş bu konuda mağdur ediliyor. Bu sıkıntının giderilmesi gerekir.  Yetkililer bu sıkıntının önüne geçmesi lazım. Aksi takdirde bizler de bu rakamı ödemek zorunda kalıyoruz.” dedi
Fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyen Remzi Demir, son zamanlarda fiyatlarda indime gidileceğini yönünde söylentilerin olduğunu belirterek, “Bakacağız, inşallah bir an önce sigorta fiyatlarını indirirler ve halkı memnun ederler.” diye konuştu.
"Güneydoğuda araç sigorta fiyatı daha yüksek"
Araç sigortasını yeni yaptırdığını belirten Haşim Akdeniz ise fiyatların son dönemlerde çok yükseldiğini söyledi.
Güneydoğuda araç sigorta fiyatının daha yüksek olduğunu ifade eden Akdeniz, “Sebebini tam olarak biz de bilmiyoruz. Bize söylenen bu bölgede kaza oranının artmasından dolayı fiyatların yüksek olduğudur. Sigorta şirketleri zarar etmemek için fiyatı yüksek tutuyor. Bu durumun iyileştirilmesi lazım. Başkasının yaptığı hatalardan dolayı bir başkası cezalandırılamaz. Kim hata yapıyorsa ona yüksek fiyat uygulansın, ben hiç kaza yapmamışım bana neden yüksek fiyat uygulanıyor?”  diyerek yetkililerin bu duruma bir el atması gerektiğini söyledi.
Araç sigorta fiyatlarının olduğundan fazla yüksek olduğunu ifade eden Hüseyin Kaçmaz, “Bu kadar da sömürücülüğe pes doğrusu, bu kadar da olmaz. Düşünebiliyor musunuz 1.2 motora sahip bir aracın sigortası 780 TL olur mu? Altı üstü bir sigorta yani, oysa herhangi bir kaza yaptığımızda onun cüzi miktarını karşılayacaktır.” diyerek tepki gösterdi.

Bülent Ayyıldız isimli araç sürücüsü ise “Sigorta fiyatları tabii ki yüksek, fahiş bir rakam uygulanıyor. Geçen yıl 380 TL’ye yapmış olduğum araç sigortamı bu yıl 800 TL’ye yaptırdım. Yetkililerin bu durumu düzeltmelerini istiyoruz.” dedi.
“Geçen yıl sigortayı 600 TL’ye bu yıl 2 bin TL’ye yaptırdım”
Kendisinin kullandığı aracın sigorta fiyatının 2 bin TL olduğuna dikkat çeken Serkan Kaymak ise  “Geçen yıl 600 TL'ye yaptırdığım aracın sigortasını bu 2 bin TL’ye yaptırdım. Fiyatlar çok çok yüksek. Sigorta şirketleri bu bölgede kaza oranı yüksek olduğu için fiyatları yüksek tutuyorlar. Batılı plaka araçların sigorta fiyatları bizimkisine göre 300- 400 TL daha düşük. Yetkililerin bizi biraz düşünmelerini ve fiyatları düşürmelerini istiyoruz.” ifadelerini kaydetti.

“Fiyatlar cep yakıyor”
İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise “Fiyatlar cep yakıyor. Fiyatlar neredeyse Kasko fiyatı değerinde. Neye dayanarak fiyatı yüksek tutuyorlar? Sigorta şirketleri ve devlet yetkilileri anlaşıp bu duruma çözüm bulmaları gerekir.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi