Büyükşehir Belediyesi'nin özel düğün salonu'nda verdiği iftara ise Eş Başkan Fırat Anlı, Bismil Belediye Eş Başkanı Cemile Eminoğlu, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Cabbar Leygara, muhtarlar, din adamları ve vatandaşlar katıldı. Yoğun ilgi gören Anlı, muhtarlar, din adamları ve yurttaşlarla birlikte orucunu açtı.

İftardan sonra konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, Ramazan ayı bereketi ve kutsallığının her yere yayılmasını dileyerek, "Sürekli olarak siz halkımızla bir arada olmaya özen gösteriyoruz. Güzel ve karanlık günlerde de sürekli birlikte olacağız. Sizlerin de bildiği gibi son 8 aydır karanlık ve sıkıntılı günler yaşadık. Bu süreçte büyük bedeller ödedik ama umudumuzu koruyacağız" şeklinde konuştu. Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tufan Tunç'u da anan Anlı, "İsterdik ki bugün Tufan Tunç'ta aramızda olsun. Ne yazık ki büyük bir acı yüreğimizde bırakarak aramızdan ayrıldı.

Halkımızın Hizmetinde Olacağız

Bugün belediye hizmetlerini anlatmayacaklarını, bu hizmetlerin kendileri için görev olduğunu altını çizen Anlı, bundan sonraki süreçlerde karşılarına ne kadar sorunlar çıkarılsa da sonuna kadar halkın hizmetinde olacaklarını belirtti. Büyükşehir ve Bismil belediyelerinin ortaklaşarak çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüreceğini ifade eden Anlı, "Tüm halkımız ile birlikte köy köy, mahalle mahalle ve ev ev yeniden bir yaşamı öreceğiz" şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi