TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan ve 4 gün boyunca devam edecek GURME 2018 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'na 28 ilden katılan 112 firma, Anadolu'nun lezzetlerini tanıtıyor.

Bölgelerindeki zengin yöresel ürünleri tanıtmak ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin yeni pazarlara açılmasını sağlamak isteyen ilgili sektörler fuarda yerini aldı.

Fuar, ilgili sektörlere olumlu katkılar sağlayarak, ticari iş birliklerini geliştirme fırsatı tanıyacak.

İhracat imkânlarının oluşturulduğu bir ihtisas ortamında katılımcı firmalar ile sektör profesyonellerini aynı çatı altında bir araya getirdiği görülen fuara, vatandaşlar da ilgi gösterdiler.

Farklı illerdeki tescilli yöresel ürünleri tatmak isteyen vatandaşlar, almak istedikleri ürünlerin siparişini veriyor.

Fuara katılan ilgili sektör temsilcileri ise Diyarbakır'da ilk defa açılan fuarla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Fuara Van'dan katılan Yusuf Konak, bölgelerindeki yöresel ürünleri tanıtmaya geldiklerini söyledi. Konak, "20 yıldır fuarlara katılıyorum. Van Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde Van kahvaltısı tescillendi. 3 yıl önce 52 bin insana kahvaltı verdik. Bir katkı olsun diye tescilli Van kahvaltısını kardeş Diyarbakır'a getirdik. Bu fuarın Diyarbakır'da yapılması çok iyi. Hatta geç kalınan bir şey. Diyarbakır, bu bölgenin baş mimarı ve başkentidir. Bu etkinliklerin olması gerekir. Biz, buraya hasret gidermeye, kendimizi, ilimizi ve Diyarbakır'ı tanıtmaya geldik." dedi.  

Fuar sayesinde Diyarbakır'ı gezip gördüklerini ve burayı televizyon ekranlarında yansıtılan şeklinden çok daha farklı bulduklarını ifade eden Erol Özsoy ise "Fuara Kahramanmaraş'tan geldik. Diyarbakır'ı bazı televizyon programlarında seyrediyorduk ve farklı bakıyorduk ama Diyarbakır'ın televizyonlarda gördüğümüz gibi olmadığını gördük. 'Gezelim, görelim, tanıyalım.' dedik. Kahramanmaraş'ın tarhana çorbasını, dondurmasını ve benzeri ürünlerini tanıtmaya geldik. Fuarın iyi geçeceğini umuyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi