Diyarbakır'a gelerek öğrencilerle buluşan Nil English Academy Öğretim Direktörü Caithlyn Charleston, "Misyonumuz; öğrencilerin İngilizce'yi kendi ülkelerinde, ekonomik açıdan uygun şartlarda, güvenilir bir ortamda, okuma yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirici aktivitelerle, İngilizce'ye olan motivasyonlarını artıracak etkinliklerle, enteraktif olarak, bilgisayar destekli zengin materyallerle öğrenimlerini sağlamaktır." dedi.

BÜYÜK DAYANIŞMA

Nil Koleji İngilizce Öğretmeni Recep Kepenek de Nil English Academy'de görev alan öğretmenlerin, ana dili İngilizce olan, alanında uzman, tecrübeli, dünyanın çeşitli ülkelerinde görev almış, farklı kültürleri tecrübe etmiş öğretmenler olduğunu belirtti. Kepenek, "Bizler, öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile öğrencilerimize kendi yaş ve seviyesine uygun sınıflarda, ana dili İngilizce olan akademik kariyere sahip öğretmenlerle, ders içi ve ders sonrası pratik yapma imkanı sunduk. Kelime bilgilerini zenginleştirmeyi hedefleyen Oyunlar, yarışlar ve şarkılar öğrettik. Hikaye anlatım ve drama etkinlikleri yaptık. Alışveriş merkezlerinde uygulamalı eğitim, geziler, 3D sinema seyretme, kapalı yüzme havuzunda yüzme, eğlence ve farklı kültürleri tanıma fırsatı sunduk." şeklinde konuştu.

AMERİKALI ÖĞRETMEN

Programa katılan Amerikalı öğretmenler Caith Charleston, Jhon Foulk ve Valerie Rodriguez de programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. ABD'li öğretmenler, "Muhteşem doğal güzellikleri, tarihi yapıları, köşkleri, kaleleri, eşsiz parkları ve herkese hitap eden zengin sosyal etkinlikleriyle Diyarbakır'da öğrencilere kaliteli bir kış okulu programı içinde yüksek standartta İngilizce eğitimi fırsatı sunduk. Bu program, öğrencilerimize dil ve kültür açısından çok önemli katılımlar sağladı. Bizler de Diyarbakır'da rüya gibi bir hafta yaşamanın sevincini, ayrılmanın da hüznünü yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

KIŞ OKULU PROGRAMI

Kış okulu programı sonunda yapılan sertifika törenine katılan öğrencilere belgelerinin yanı sıra sürpriz hediyeler de takdim edildi. Programa katılan veliler adına konuşan Ayla Türk, bütün programların profesyonel öğretmen ve gözetmenler kontrolünde yapıldığını, ayrıca öğrencilerin bir çok yeni arkadaşlıklar ve güzel anılar yanında dili kullanma ve sosyal kabiliyetleri gelişmiş bir şekilde tamamladıklarını vurguladı.

Okul Müdürü Ali Pehlivan ise konuşmasında, "Kış okulunun düzenlenmesindeki amaçlarından birisi öğrencilerin yabancı öğretmenlerle iletişime geçerek özgüvenlerini geliştirmektir. İngilizce Kış Okulu'nda tamamen İngilizce hakim, öğrenciler daha verimli bilgiler ediniyor ve kamplarda İngilizce'yi doğal yollarla ve günlük deneyimlerden yola çıkılarak öğreniyorlar." Dedi. 

Editör: Haber Merkezi