Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Ligde geçtiğimiz hafta şampiyonluk yolundaki en önemli rakibi Kastamonuspor’u deplasmanda devirerek şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde eden Amedspor, kendi evinde ligin üçüncü sırasındaki Iğdır FK’ye 2-0 mağlup olarak taraftarlarını üzdü.

Maça tutuk başlayan ve maç boyunca yorgun bir görüntü sergileyen Amedspor, 10.  Dakikada Halil İbrahim Sönmez’in golü ile maça adeta 1-0 geride başladı. İlk yarıda taraftar desteğine ve baskılı oyununa rağmen golü bulamayan Amedspor, ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

İkinci yarıda da rakibi karşısında etkili olamayan ev sahibi Amedspor, 68. Dakikada Bekir Can Kara’nın golü ile 2-0 yenik duruma düştü.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca maç, deplasman ekibi Iğdır FK’nin 0-2’lik galibiyeti ile sona erdi. Iğdır FK bu galibiyet ile puanını 68’e çıkararak play off için büyük avantaj elde etti.

77 puanda kalan Amedspor ise şampiyonluğu önümüzdeki maçlara erteledi.

Kastamonuspor kazanarak puan farkını 3’e indirdi

Geçtiğimiz hafta kendi evinde Amedspor’a 0-1 yenilerek lider Amedspor’un 6 puan gerisine düşen Kastamonuspor 1966, Karaman FK’yi deplasmanda 3-0 mağlup ederek lider ile arasındaki puan farkını yeniden 3’e indirdi.

Amedspor halen avantajlı

Lider Amedspor, kendi evinde mağlup olmasına rağmen şampiyonluk yolunda avantajlı konumunu sürdürüyor. Lider Amedspor önündeki 2 maçtan 4 puan (1 galibiyet 1 beraberlik) çıkarması durumunda şampiyonluğu garantileyecek. Amedspor, 2 maçtan 3 puan (1 galibiyet 1 mağlubiyet) alır ve Kastamonuspor 2 maçı da kazanırsa ikili averajlar eşit olduğu için genel averaja bakılacak. Amedspor hem genel averajda hem de atılan gol sayısında rakiplerine büyük fark atmış durumda.

Amedspor, 2 maçı da kaybetmesi durumunda, şampiyonluk için rakibi Kastamonuspor’un puan kaybetmesini bekleyecek.

Önümüzdeki hafta 28 Nisan Pazar günü saat 15:00’da deplasmanda Somaspor’a konuk olacak olan Amedspor, sezonun son maçında kendi evinde İzmir ekibi Menemen Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Kastamonuspor, ise önümüzdeki hafta kendi evinde Isparta 32 ile 28 Nisan Pazar günü saat 15:00’da karşılaşacak. Kastamonuspor, sezonu Arnavutköy Belediyespor deplasmanında kapatacak.

Muhabir: (Kamuran Turgay)