Diyarbakır'da dün etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak, altyapı yetersizliği nedeniyle bazı evlerin sular altında kalmasına sebep oldu.

Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi 54'üncü Sokak'ta evleri sular altında kalan vatandaşlar, su baskınlarına maruz kalan evlere müdahalede yetersiz kalındığını savundular.

Evi sular altında kalan Şuayp Külküt, her yağmur yağdığında su baskınıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, yetkililerin buna köklü çözüm bulmasını istedi.

Külküt, "Yaklaşık bir senedir bu eve taşınmışız. Her yağmur yağdığında bu sorunla karşılaşıyoruz. Yetkilileri arıyoruz ama bu sorunumuza köklü bir çözüm bulamadılar. Kanaldan gelen su, evimize giriyor. Namaz kılamıyoruz, temiz elbisemiz kalmamış. Biz ve komşularımız sürekli mağdur oluyoruz. Her yağmur yağdığında bizim evimizi su basıyor. Çamaşırlarımız kullanılmaz hale geliyor. Elektronik malzemelerimiz, elbiselerimiz, dolaplarımız zarar görüyor. Dairedeki boya kalkıyor. Benim komşularımın ve Diyarbakır'da birçok insanın evi su altında kalmış. Şehrin altyapısı zaten çökmüş. Altyapı, 30-40 yıllık bir altyapıdır. Buna köklü bir çözüm bulunmasını istiyoruz. DİSKİ'den ve yetkililerden ricamız, bu sorunumuza artık çözüm bulsunlar." dedi.

"Altyapı çöktüğü için bu kadar su içeri giriyor"

"Yetkilileri çağırıyoruz, gelmiyorlar. Namaz kılamıyoruz, çoluk çocuğumuz perişan oldu. Millet gelip suyu çıkarmada bize yardım ediyor. Bu nereye kadar gidecek?" diyen Yaşar Buyruk ise şunları söyledi:

"Yatak, zahire, dolap, fırın ve makinelerimiz zarar gördü. Yatak dolaplarımız bile zarar gördü. Halılarımız sular altında kaldı, hepsini dışarı attık. Gücümüz yok ki yıkamaya gönderelim. Kalacak yerimiz yok. Bu suları temizleyip atıyoruz, yerleri kurutuyoruz. 5 saat geçmiyor, tekrar su basıyor. Çocuklarımız bu pis suların içinde enfeksiyon kapacak, hasta olacak. Altyapı çöktüğü için bu kadar su içeri giriyor. Belediyemizin araştırıp, buna çözüm bulması gerekiyor."

"Dördüncü seferdir bu mağduriyeti yaşıyorlar"

Yetkililerin görevini yapmada yetersiz kaldıklarını savunan bina yöneticisi Ahmet Yalçın, "Bu gece saat 03.00 gibi kalktık. Bizim binanın zemininde 3 ev oturuyor. Her 3 ev de lağım suyu altında kalmış. Ne belediye ne DİSKİ ne itfaiye görevini yapıyor. Hangi rögara bakıyorsak içi çöplük doludur. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bu insanlara sahip çıksınlar. Bu sene en az dördüncü seferdir bunlar bu mağduriyeti yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

İkinci katta oturan annesinin de evini suların bastığını ve hiçbir eşyayı kurtaramadıklarını anlatan Neriman Yokuş ise "Bir kamyon eşyayı dışarı attık. İki gündür perişan olmuşuz. Lağımlar ikinci kata çıktından sonra zemin kattakiler ne yapsınlar? DİSKİ'den talebimiz, gider sularının önlemini almalarıdır." şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi