Bismil’de kuyumcu olan Ahmet Uğur, Ramazan ayı dolayısıyla nikah, düğün ve nişanlarda düşüş olduğunu belirterek, "Ramazan, yaz aylarına geldiğinden birçok kişi düğünleri bayram sonrasına erteliyor. Havaların sıcak olmasından dolayı çarşıya alışverişe gelen de olmuyor” dediler.
Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen piyasanın pek çok alanında görüldüğü gibi kuyumculuk sektöründe de sıkıntılı günler geçiriyor. Ülkemizin ekonomik bunalımdan geçtiği şu günlerde Bismil’de kuyumculuk yapan Ahmet Uğur bu konuya dikkat çekerek, “Uzun yıllardır kuyumculuk işindeyim. Bu kadar durgun bir dönem görmemişiz” dedi. 
Pek çok sektördeki esnaf gibi kuyumcu esnafı da bayramın ardından işlerin açılacağını umut ediyor. Bayramın ardından düğünlerin başlamasıyla beraber işlerin açılacağını ümit eden Uğur, Altın ve dolarda ki bu yükselişi ülkemize açılmış bir savaş olarak belirterek, "Hükümet ne kadar müdahale etse de dış güçler karşı bir atak yapıp bizimle ekonomi olarak savaşıyorlar. Milletin alım gücü düştükçe bizim alım gücümüz de düşüyor. Önemli olan sermayeyi korumaktır. Borcu olan gelip altın almak zorunda tabi bu da onlara büyük bir külfet oluyor.  Son zamanlarda altın yükselişi ile beraber elinde nakit bulunanlar altın alıyor”, dedi. 

 

Editör: Haber Merkezi