Altın fiyatlarındaki hareketlilik her geçen gün kendini biraz daha hissettiriyor. Eskiden insanlar yatırım için altın alırken, şimdilerde ise ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldi. Altın fiyatlarındaki hareketliliğin kendilerini büyük oranda etkilediğini belirten Bismil’deki kuyumcular, vatandaşların gram altın alamaz hale geldiğini ifade ettiler.
Düğün sezonu olmasına rağmen piyasanın durgunluğundan yakınan kuyumcular, zamanlarının büyük çoğunluğunu iş yerlerinde oturarak geçirdiklerini söylediler.
Fiyatının yükselmesi nedeniyle vatandaşların altın alamadığını, bunun için düğün yapmaktan kaçındığını aktaran kuyumcular, hükümetin piyasaya müdahale etmesi gerektiğini kaydettiler.
Piyasada son 3 yılın en hareketli dönemini yaşadıklarını belirten kuyumcular, altında neredeyse yüzde 150 dolayında bir yükselme meydana geldiğine dikkat çektiler.

“Milletin alım gücü düşmüş”
İş yapamaz durumda olduklarını söyleyen kuyumcu Şehmus Taş, “Genel olarak piyasada durgunluk var, kimse iş yapamaz hale gelmiş. Eskiden düğünlerde çeyrek altın takılıyordu, şu anda insanlar bir gram altın bile alamıyor. Milletin alım gücü düşmüş. Biz de iş yapamıyoruz 22 ayar bilezik altının gram fiyatı 238 liradır. Geçtiğimiz yıllara göre kıyaslarsak eskiden millet altını yatırım aracı olarak alıyordu, şimdi değil yatırım için ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bile alamıyor.” dedi.

“Altına yüzde 150 kadar zam geldi”
“Son 3 yılın en yüksek hareketli dönemini yaşıyoruz” diyen Taş, konuşmasına şöyle devam etti: “Altına yüzde 150 kadar bir zam geldi. 3 yıl önceki satış fiyatımız 100 lira dolayındaydı, şu anda 24 ayar altın fiyatını 254 liradan satıyoruz. Fiyatların böyle olması, durgunluğa neden oluyor. müşterinin alım gücünün düşmesine neden oluyor. Fiyatlara müdahale edilmesi gerekir. Faizlerin düşmesi, piyasaya nakit paranın girmesi lazım.”

65-011.jpg
 

Editör: Haber Merkezi