Altın 2017 'yılının ilk çeyreğinde sert düşüşlerle %11 kayıpla  yılın en dip fiyatını gördü. 
Güneydoğu ve Doğu Anadolu kuyumcular ve mücevherciler Federasyonu/ Diyarbakır kuyumcular odası (GÜNDOKFED/DİKO Başkanı Mustafa AKKUL.
Gazetemize açıklamalarda bulundu.AKKUL: Altının  düşmesi tüketici için bir fırsat olduğunu söyledi. Akkul; bu düşüşün suni bir düşüş olduğunu tüketici bunu fırsatta çevirebilirler. ihtiyaci olan bu fırsatı değerlendirsinler, dahada düşer diye risk almasınlar yaklaşık %12 bir düşüş olduğunu dile getiren Akkul, Bu düşüş bir bilezik te ortalama 200-300 tl düştüğünü buda ciddi bir avantajdır.
  AKKUL: Altın geçen hafta sonun da da değer kaybetmeye devam etti. Ham petrol fiyatlarının 9 ayın en kötü seviyesi olan 45.60 dolar/varile düşmesi, altın dahil emtia piyasasındaki enstrümanları kötü etkilerken, altın satış baskısıyla 6 haftanın en kötü işlem fiyatı olan 1225.80 dolar/ons’a kadar düştü.  Altın cuma günü  sonunda 1227.80 dolar/ons’tan dengelenerek yüzde 0.80 değer kaybederken, Euro dolar karşısında yüzde 0.9 kazandı. Altın Bu  haftayı da kırmızıda kapatmaya hazırlanıyor. Bugünkü Tarım Dışı istihdam raporu altının kaderini belirleyebilir. Yüksek gelmesi durumunda altın sert satışlarla 1200 dolar/ons’tan bile düşebilir. Akkul: Bütün bu analizler kesin olarak altının daha da düşeceğini anlamına gelmez diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi