Turizme katkıları ve gelişimine yardımcı olması dolayısıyla Diyarbakır, bu yıl "turizmin oskarı" olarak adlandırılan "Altın Elma" ödülünü almaya hak kazandı.

Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu (FIJET) tarafından verilen ödülün teslimi için bir otelin toplantı salonunda tören gerçekleştirildi.

Burada katılımcılara hitap eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, FIJET'in her yıl dünya çapında bir kente verdiği "Altın Elma" ödülünü kent olarak kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Güzeloğlu, "İnsanlık tarihinin tanığı, bilinen bütün medeniyetlerinin ve kültürel geçmişinin şahidi bu aziz ve kadim şehrimizin, Diyarbakır'ımızın bu ödülle birlikte başta tanıtım olmak üzere turizm alanında önemli kazanımlar ve başlangıçlarını sağlayacağına inanıyoruz. Diyarbakır'ı zenginlikleriyle, güzellikleriyle, sahip olduğu bütün değerleriyle dünyaya tanıtma sürecimiz ve çalışmalarımız perspektifinde bu ödül törenini çok önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz. Bu ödülü Diyarbakır'la buluşturan başta FIJET yönetimi ve yönetim kurulu, ona büyük katkı sağlayan turizmin bütün paydaşlarını içtenlikle tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği (ATURJET) Başkanı Delal Atamdede ise Diyarbakır'ın, insanlık tarihinin başlangıcı ve uygarlık yolunda ilk adımın atıldığı Mezopotamya'nın en önemli şehri olduğunu belirtti.

1971 yılından beri dünyanın değişik bölgelerinde toplam 67 "Altın Elma" ödülü verdiklerini bildiren Atamdede, şunları söyledi:

"Peki, biz bu ödülü niçin, neye ve kime veriyoruz? Bu, turizm endüstrisinin değişik sektörlerindeki bir organizasyona, bir memlekete veya bir kişiye turizme katkıları, gelişimine yardımcı olması dolayısıyla layık gösterilmesidir. Ne mutlu ki turizmin oskarına, misafirperverliği ve hoşgörüsü, toleransı, toplumsal kucaklaşması, sürdürülebilir turizme katkıları ve tarihi, kültürel değerleri ile Diyarbakır layık görüldü. En sevindirici kısmı ise bu karar, FIJET yönetim kurulunda oy birliğiyle alındı. Yalnız bu olay burada kalmamalı. Geldiğimiz yer durduğumuz yer olmamalı. Daha yapılacak çok şey olduğuna inanıyorum."

Konuşmaların ardından FIJET Yönetim Kurulu Başkanı Tijanı Hadddad tarafından Güzeloğlu'na Diyarbakır'ı temsilen "Altın Elma" ödülü takdim edildi.

Ödül törenine; Güzeloğlu, milletvekilleri, Hadddad ve yönetim kurulu üyeleri, Atamdede, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Hatırlanacağı üzere, FIJET'in 29 Nisan 2018 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında; sahip olduğu tarihi ve turistik değerleri, insanlarının misafirperverliği, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının kentin turizmine sahip çıkması dolayısıyla "Altın Elma" ödülünün Diyarbakır'a verilmesi kararlaştırılmıştı.

Editör: Haber Merkezi