Allah cc kullarını imtihan etmek için onları bazı bela ve musibetlerle sınar. Sabrımızı ölçmek için bizi imtihandan geçirir.

Bazen hastalandığında, sevdiğimiz birini kaybettiğimiz de veya ekonomi bir sorun yaşadığınızda hemen, Allah (haşa) bizi terk etiğini, beni sevmiyor, beni unuttu diye isyan duyguları yaşıyoruz. Allah bizi asla terk etmez, en büyük bir musibet geldiğinde, Allah bizimle olduğunu unutmayalım. Allah bize yakın olduğunu ve hayatımızın en zor günlerimizde bize yardımcı olduğu ve bizlere sabır, güç, kuvvet verendir. Yaşamak, hayat meşakkati kolay değildir yaşam boyunca zorluklarla yüzleşeceğiz ve çoğu zaman acı çekmemize neden olacak. Birçok insan kişisel zorluklar yaşayacak, bir kısmı da sevdiklerinin acısını görünce acı çekecektir. Zorlukların ortasında güçlü olmak için kurtuluş planın prensiplerine olumlu bir bakış açısı bulmalıyız. En zor günlerimizde zorlukların ortasında ihtiyacımız olan gücü almak için Allah'ın bize verdiği ilkeleri öğrenmeli ve yaşamalıyız.

İnsanoğlu başına bir bela veya bir musibet isabet ettiği zaman farklı tepkiler verir. Allah cc kullarının kaldıramayacağı yükü yüklemez. Bakara suresi 286 " Allah hiç bir kula gücünü yetmeyeceği yükü yüklemez" Allah, kullarını güçsüz düşürecek sıkıntıya sokacak herhangi bir şeyle sorumlu tutmaz. Gücünü tetiği ile mükellef tutar. Şunu unutmayalım hayatımızın en zor zamanlarında bir sıkıntı yaşıyorsak sabretmeliyiz ve Allah'a yönelmeliyiz ve Allah'ın ipine sımsıkı sarılmalıyız.

Her insanın hayatında inişli çıkışlı sorunları vardır. Hayatın içerisin mutlulukla beraber zorluklarda vardır, hayatın zorluklarına kapılmamalıyız. Allah her zaman bizimle olduğunu bilelim. Mallarımızı, canlarımızı kaybetmek bile Allah'a olan inancımızı asla kaybetmeyelim.