Çiçek ve Türk aileleri arasında geçen ay trafik kazası sonucunda Yakup Çiçek’in hayatını kaybetmesiyle oluşan husumeti, ailelerin barışmasıyla sonuçlandırdı. 

Bismil’deki kanaat önderleri ve HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen barış programı için bir araya gelen Çiçek ve Türk aileleri, karşılıklı olarak husumeti bitirdiklerini belirterek birbirleriyle kucaklaşarak barıştılar.

Barış merasimine HÜDA PAR Bismil ilçe Başkanı Ali Bilmez, BİSTK üyesi Av. Zeki Kartal, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, İlçenin Kanaat önderlerinden Hacı Ömer Çalın, Kulp İlçesi Duderya Şeyhlerinden Şeyh Hamıt, Ak Parti Kulp eski ilçesi Başkanı Veysel Çelik, Hacı Cemal Bamıdi ve her iki ailenin ileri gelenleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan barış merasiminde açıklamalarda bulunan Duderya Şeyhlerinden Şeyh Hamıt, aralarındaki husumeti sonlandırdıklarından dolayı Çiçek ve Türk ailelerine teşekkür ederek, tüm ihtilaf ve husumetlerin bitirilmesiyle huzurun geleceğine dikkat çekti. 

"Birbirimize merhamet etmezsek Allah da bize merhamet etmeyecektir"

İnsanların adaletle hükmetmesi gerektiğini söyleyen Şeyh Hamit, "Bütün insanlığın ve mahlûkatın sahibi olan Allah, bize merhamet ediyorsa bizler de yeryüzünde yaşayan insanlar olarak birbirimize merhamet etmek zorundayız. Eğer bizler birbirimize merhamet etmezsek, şefkatle, muhabbetle birbirimize bakmazsak, birbirimizi kardeş kabul etmezsek Allah da bize merhamet etmeyecektir. " dedi.

Şeyh Hamit, "Vefat eden gencimizi rabbim cennetine koysun. Buradan bütün Bismilli vatandaşlara sesleniyorum. Çiçek ve Türk ailelerinin bu sulhunu, barışını örnek alın. Bugüne şahitlik ettiğimiz için Allah'a hamd ediyorum. Bugün nefislerin ayaklar altına alındığı, şeytanın bu bölgeyi terk ettiği bir gündür. Bugünlerin artarak devam etmesini ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR'ın da aracı olduğu barış programında bir konuşma yapan HÜDAPAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, arabuluculuğundaki katkılarından dolayı teşekkür ederek, daha fazla acıların yaşanmaması için bu tür uzlaşıların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. 

"Bütün husumetlerin ve düşmanlıkların temelinde nefis ve şeytan yatıyor"

Bilmez, "Aslında bütün husumetlerin ve düşmanlıkların temelinde nefis ve şeytan yatıyor. Müslümanlar şeytan ve nefsi dinlemedikleri zaman göreceksiniz ki biz her zaman barış içinde olacağız. Kur'an'da da en hayırlı şeyin barış olduğu söyleniyor. İşte bugün bizler bu atmosferi yaşıyoruz. Çiçek ve Türk ailelerini bu vesileyle tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından tarafların birbirleriyle kucaklaşmasıyla tatlı ikramı yapıldı.

02-170.jpg01-118.jpg

Editör: Haber Merkezi