Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2020 yılı Ramazan ayı temasını açıkladı. Erbaş, Ramazan ayı temasının "Ramazan ve Sorumluluk Bilinci" olarak belirlediklerini ve Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle Diyanet TV’de yayınlanmak üzere Ramazan’a özel programlar hazırladıklarını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sözlerinin başında basın mensuplarına teşekkür ederek, "Bu zor zamanlarda büyük bir fedakârlıkla gayret eden, çalışan doğru haber yapan siz çok kıymetli basın mensuplarımıza hassaten teşekkür etmeyi bir borç biliyorum." dedi.

Erbaş, 23 Nisan Perşembe akşamı kılınacak teravih namazının ardından 24 Nisan Cuma günü tutulacak ilk oruç ile Ramazan ayına girilmiş olacağını söyledi.

Ramazan ayının Coronavirus salgınının gölgesinde idrak edileceğini dile getiren Erbaş,  şöyle devam etti:

Belki sahurlarımız, iftarlarımız, teravihlerimiz, mukabelelerimiz ve dahi Ramazan’ı anlamlı ve unutulmaz kılan birçok eşsiz güzellik bu yıl mahzun bir şekilde yaşanacak. Fakat bizler Rabbimizin İnşirâh Sûresi’nde vadettiği her zorluğun ardından mutlaka kolaylığın geleceğine dair ilahi müjdesine yürekten inanıyoruz. Bir mümine yaraşan şuur, vakar ve asaletle, yaşadığımız bu zorlukların geçici dünya hayatının bir imtihanı olduğunu biliyoruz. Karamsarlık, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeden, umut ve ufuk merkezi Kur’an-ı Kerim’i ve insanlığa her daim ümit aşılayan sevgili Peygamberimiz’i rehber edinerek bu zorlu günleri inşallah geride bırakacağız. Bu vesileyle, insanlığın bir an önce söz konusu musibetten halâs olmasını, kurtulmasını diliyor, Ramazan-ı Şerif’in tüm yeryüzüne selamet ve sekinet getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.
"Müslüman olarak birbirimize karşı ihmale gelmeyecek sorumluluklarımız bulunmaktadır"

Erbaş, Başkanlık olarak her Ramazan ayında yüce dinimizin ve İslam ahlakının hayat veren ilkelerinden birini tema yaparak gündeme taşıdıklarını hatırlatarak, bu yılın temasını da "Ramazan ve Sorumluluk Bilinci" olarak belirlediklerini kaydetti.

Varlık âleminin öznesi olan ve kulluk vazifesini en güzel bir şekilde yerine getirmesi için dünyaya gönderilen insanın başta Allah’a, sonrasında yeryüzüne karşı sorumlu olduğuna işaret eden Erbaş, "Bizim, Müslüman olarak birbirimize karşı ihmale gelmeyecek sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bunların başında da karşımızdakine güven vermek, iyilik yapmak, onu Yaratan için sevip hakkına saygı göstermek gelmektedir. Bu, sevgili Peygamberimizin bizlere miras bıraktığı en önemli değerlerden güzel ahlak ve hukukun gereğidir. Bununla birlikte hava, su, toprak, tabiat ve ekolojinin bütün unsurları ile ilişkimiz de çevremizdeki her şeyi emrimize amade kılan Rabbimize imanın ve kulluk sorumluluğumuzun önemli bir parçasıdır." diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi