Hâkimiyet Yayıncılık tarafından hazırlanan “Nalina Dilemin” isimli kitabın, Kürtçe kaleme alınmış dini şiir içerikli ve alanında tek eser olma özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Kürtçe dil konusundaki sıkıntıların aşılmasına bir nebze olsun katkı sunması amacıyla Kürtçe şiir kitabı hazırladığını ifade eden Nalina Dilemin yazarı Faysal Yaman, “Ülkedeki normalleşmeyle beraber aydınların mazlum halkın yaşantısını, arzularını Kürtçe eserlerle orijinal haliyle vereceklerini düşünüyorum. Yazdığım eser, bu doğrultuda belki bir ilktir. Ancak Kürtçe’nin önündeki engellerin kalkmasıyla beraber benim gibi düşünen yazarların artacağı kuşkusuzdur. Daha önce de bir eserim yayımlandı, ancak kitabın içeriği bölgemizle ilgili olmasına rağmen Türkçe yazılmış bir eserdir. Kürtçe’nin önündeki engellerin kaldırılmasıyla beraber biz de düşüncelerimizi, duygularımızı anadilimizle yazma fırsatı yakaladık. Temennim, insanın en temel haklarından olan anadilin önündeki bütün yasaklayıcı engellerin bir an evvel kaldırılmasıdır.” dedi.

Basılmaya hazır Türkçe şiir, Türkçe ve Kürtçe hikâye ve roman dallarında ve araştırma alanında 10’un üzerinde eseri bulunduğunu ifade eden Yaman, imkân ve fırsat buldukça bu eserleri de yayınlayacağını, Nalina Dilemin isimli şiir kitabının, bölgede ezilmişlerin, mazlumların, acılarını ve arzularını dile getiren şiirler olduğunu ve bütün kitapçılardan temin edilebileceğini söyledi.

FAYSAL YAMAN KİMDİR?
Faysal Yaman 1965 yılında Gerçüş’ün akçe (Şerşe) Köyü'nde doğdu. İlköğrenimini Antalya’da, ortaokul ve liseyi Batman’da, üniversiteyi de Diyarbakır’da okuyan Faysal Yaman, yurdun değişik bölgelerinde öğretmenlik yaptı. Hala öğretmenliğe devam eden Yaman, evli ve 4 çocuk babası.

Editör: Haber Merkezi