İl spor merkezlerinde atletizmden, halk oyunlarına kadar 298 faaliyet yapıldığını ifade eden İçten: “2011 yılında bu sayı 1073 iken, 2012 yılının ilk ayında 2700 kişiye ulaşmıştır. Şehri Diyarbakır hizmete aç. İnşallah her türlü güzelliği ilin tüm ileri gelenleri ve halkıyla birlikte yaşayacağız” dedi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve İl Spor Müdürü Abdüllatif Umut ile sürekli istişare halinde olduklarını vurgulayarak şehre yapılan sportif çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

GENÇLİK MERKEZLERİMİZ 5 YILDIZLI OLACAK

Diyarbakır’ın acil ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Bunlardan biri de gençlik merkezi. Burada sportif faaliyetlere katılacak gençlerimiz için 200 yataklı hostel yapacağız. Mesela bunların Avrupa ve dünyada örnekleri var. Eğer sporcular Müslümansa hiçbir şekilde domuz eti yemeklere konmuyor. Herkes rahat bir şekilde konaklıyor. Müsabakalarına katılıyor. O nedenle Diyarbakır’a gelecek her milletten sporcumuz rahat edecek. Herkes istediğini yiyecek moral motivasyonunu sağlayacak. Yani gençlerimiz 5 yıldızlı otel konforunda konaklayacaklar.

HİZMET İÇİN PARAYA ACIMAYIZ

Ak Parti iktidarı hizmete önem vermeye devam ediyor. Bizler halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu şiar edinmiş bir partinin mensuplarıyız. Sayın Başbakanımızın kadrolar olarak bu gökkubbede bir hoş sada bırakma derdindeyiz. İnşallah bizi buralara getiren halkımıza ve gelecek nesillerimize hayırlı eserler bırakacağız. O nedenledir ki, amiyane olacak ama hizmet için paraya acımayız.

6000 kişilik Seyrantepe Spor Salonu için 11 milyon, Silvan Stadyumu sentetik çim yüzeyi için yaklaşık 800 bin, Kulp, Lice, Çermik spor salonları için 2 milyon 700 bin, Olimpiyat Stadyumu için, 70-80 milyon, Bismil sentetik çim yüzeyli futbol sahası için 800 bin lira harcama yaptık.

Ayrıca ilimizin batısında bulunan 343 bin 755 metrekare alanın meradan çıkarılması ile ilgili 121 bin lira ödeneğin çıkarılması için girişimlerimiz sürüyor.

ÖNER GURURUMUZ OLDu

Diyarbakırlı görme engelli kardeşimiz Mehmet Nesim Öner Hollanda'da düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak bize büyük mutluluk verdi. O’nu tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. İnşallah bu gelişimle birlikte daha çok sayıda önemli başarılara imza atacak sporcu yetiştireceğiz. İlimizde 27 bin civarında lisanslı sporcu var. Bunların 4329’u aktif sporcu. Geçen yıl 2 binlli sayılarda gezen sporcu sayısının bu yıl 4 binlerin üzerine çıkması da ayrıca sevindirici.

 

Kaynak: fethi akar 

Editör: Haber Merkezi