Çınar İlçesi'ne bağlı Aktepe Köyü'nde bulunan Şeyh Abdurahman Aktepe'nin türbesini her yıl olduğu gibi bu yıl da Bismil ve çevresinde binlerce kişi ziyaret etti.

Hicri 1283 yılında öldüğü söylenen Şeyh Abdurahman Aktepe'nin Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne bağlı Aktepe Köyü'ndeki türbeyi, Bismil, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Şanlıurfa, Batman, Siirt başta olmak üzere Türkiye'nin bir kentinden gelen binlerce kişi, dilek dileyip, dua etti.

Tef eşliğinde küçük gruplar halinde zikir yapan ziyaretçiler şeyh ve çocuklarının ibadet için çıktığı tepeye giderek, topladıkları otları şeyhin ibadet yaptığı yer olduğu iddia edilen toprağa sürerek dua etti.

Her sene Şeyh Abdurahman Aktepe'nin ölüm yıldönümü olarak bilinen 20 Mayıs'ta türbeye akın eden Bismilliler, şifa bulmak ve dilek dilemek için sabahın erken saatlerinden itibaren araçlarla Aktepe'ye geldi. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda vatandaşlar yürüyerek tepeye çıkmak zorunda kaldı.

Ziyaret nedeniyle Aktepe Köyü panayır alanına dönerken, gelenler yanlarında getirdikleri yiyeceklerle piknik yaptı. Vatandaşlar, şeyhin yağmur duası ve ibadet için çıktığı Sevap Tepesi adı verilen tepeye çıkarak, ayak izleri ve ibadet ettiği yer olduğu rivayet edilen çukurlara yanlarında getirdikleri otları sürerek dua edip şifa dileğinde bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi