Ak parti Bismil ilçe başkanlığına iki adayın gösterileceği belirlendi. Kongre'de aday olarak çıkacak kişilerin Av. Zeki Kartal ve Abdurrahman Çalın olduğu biliniyor.. Gerek bu iki adayın Ak parti Genel merkezin'deki görüşmelerde kabul gördüğünü, Ankaraya giden diğer adayların ise olumlu bir sonuç alamadığı biliniyor.  Ak parti merkez teşkilatı tarafında atamayla gelen Zeki Kartal ve Yıllarca Bismil Ak Parti ilçe teşkilatında yer alan Abdurrahman Çalın’nın aday olacağı kesinleşti.

 Şuan Ak parti ilçe yönetiminde bulunan Abdurrahman Çalın, Yapılacak olan seçim kongresinde aday olduğunu belirterek "Bismil içinde Halk içinde yaşayan bir birey olarak Mensubu olmaktan gurur duyduğum Ak parti'den İlçe Başkanlığına adayım. Halkımız bizlere layık görürse Bismil için bende bu bayrak yarışında vatandaşlarımıza her türlü hizmeti götürmeye çalışacağız. Bismilli vatandaşlarımız ile gönül birliği içerisinde en iyi hizmet için yarışacağız " dedi. Son olarak haber sitemizi arayan Çalın " Vatandaşlarımız bizlere bu görevi layık görürlerse Bismil için çeşitli projeler üreteceğiz şeklinde belirtti.

 Diğer aday Av. Zeki Kartal, 2004 Yerel seçimlerinde Ak parti Bismil Belediye başkan adayı olmuştu.

 İlçede AK Parti’deki rekabet

BİSMİL AK PARTİDE ADAY YARIŞI

Bakan Mehmet mehdi Eker’ın müdahalesiyle ‘toparlanma’ eğilimine giren AK parti ilçe teşkilatı, Şu an 2 aday yarışacak. (Not: erteleme 2 hafta değil, illeri bir tarihe (tarihi belli değil) ertelendi.)

 İLÇEDE YAYINCILIK İLKESİ

 Yayıncılık ilkesi, başarısı, gündemi yakından takip etmesi, farklı haberlere imza atması gibi birçok nedenlerden dolayı zirvenin diğer adı olan Bismil Haber Gazetesi  İlçeye ilişkin sıcak gündemi takip eden, objektif ve taze haberler paylaşmaya devam edecek.   

Editör: Haber Merkezi